Chirurgul Așchilean Ioan condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

După ce la data de 14 decembrie, polițiștii DGA Sălaj coordonați de un procuror din cadrul PT Sălaj, au făcut mai multe percheziții la Spitalul Județean de Urgență Zalău, doi medici chirurgi care operau copii au fost încătușați și reținuți 24 de ore pentru fapte de corupție, respectiv luare de mită în formă continuată.

Medicul Așchilean Ioan a fost pus inițial sub control judiciar, timp în care a colaborat cu anchetatorii, și-a recunoscut faptele și a făcut un acord de recunoaștere prin care a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Medicul Așchilean Ioan și-a negociat o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare

În ceea ce îl privește pe chirurgul Ioan Așchilean, acesta a colaborat cu procurorul de caz și a făcut în 14 martie un acord de recunoaștere. Acordul prin care și-a recunoscut acuzațiile stabilește și o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare, acord care a fost aprobat de instanța de judecată la data de 12 aprilie.

Medicul Așchilea a fost obligat la un număr de 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sau în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu” Zalău.

Tribunalul Sălaj a dispus confiscarea sumei de 1550 lei reprezentând bun obţinut din comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Totodată, instața l-a obligat pe chirurgul Așchilean la plata către stat a sumei de 3.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Așchilean Ioan este acuzat de procurorii PT Sălaj, tot de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). În perioada 2021-2022, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale a primit, spun procurorii, sume de bani între 50 și 600 de lei de la aparținătorii unor minori, totul pentru a îndeplini sau a grăbi unele proceduri medicale ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Suma încasată în condițiile menționate ar fi fost de 1.450 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *