Cine sunt cei șase proxeneți din Zalău reținuți și ulterior puși sub control judiciar de procurori

Ieri dimineață sunau sirenele în tot orașul. Mascați din trei județe – Sălaj, Cluj și Maramureș, au descins la 11 locații din Zalău și au ridicat mai multe persoane, după care procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a 6 persoane cercetate într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.

Printre cele șase persoane reținute, care și-au petrecut noapte de 26 spre 27 februarie în Arestul Preventiv sunt K. Laurențiu, K. I., L. Paul, P. Alexandru și S .Mihai.

Ieri după amiază procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de toți cei șase zălăuani. Aceștia nu au voie să părăsească România, nu au voie să i-a legătura cu femeile victime în dosar și trebuie să se prezinte la Poliție de 2-3 ori pe săptămână.

Procurorii au emis mandate de aducere pentru un total de 12 persoane, dar în urma perchezițiilor nu au fost găsiți toți la domiciliu, fiind continuate activitățile pentru aducerea lor în fața procurorului.

Dosarul în care sunt cercetați mai mult de 10 indivizi acuzați de proxenetism și spălare de bani este un dosar care a fost declinat de la DIICOT Sălaj. Faptele s-ar fi petrecut în anul 2020. În dosar sunt mai multe femei victime care practicau prostituția, inclusiv soțiile acestora. Din banii câștigați din prostituție, indivizii și-ar fi achiziționat autoturisme de lux, imobile și alte obiecte de valoare.


Reamintim că polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au efectuat 11 percheziții, în judeţul Sălaj, la locuințele unor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2016 – 2024, persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state din spaţiul european.

Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri mobile și imobile.

Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Sălaj cu autorităţile judiciare din celelalte state.

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, 23.250 de euro, 17.000 de lei, 6.740 de franci elvețieni, 655 de lire englezești, 4 grame de canabis, un pistol și 60 de cartușe deținute ilegal, mai multe ceasuri și bijuterii din diferite metale, documente, înscrisuri, laptop-uri, o tabletă și 19 telefoane mobile.

Au fost puse în executare mai multe mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

În urma administrării materialului probator, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 42 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.


Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *