Cine sunt cele patru eleve de 10 la BAC care dau valoare județului Sălaj?

M

Județul Sălaj a reușit o performanță notabilă la prima sesiune a Bacalaureatului din anul 2022 și se poate mândri cu patru note de 10. Performanța de anul acesta clasează Sălajul printre județele fruntașe la nivel național cu cele mai multe medii de 10  la BAC și pe locul 2 în Transilvania, după Cluj. 

Cele patru medii de 10 la prima sesiune de BAC sunt trei eleve de la Colegiul Național Silvania din Zalău și o elevă de la Colegiul Simion Bărnuțiu din Șimleu Silvaniei.

Irina Oltean a urmat Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, iar acum a absolvit cu brio Colegiul Național „Silvania” Zalău – secţia matematică-informatică. La BAC, Irina a obţinut nota 10 la disciplinele limba şi literatura română, matematică şi informatică.

Iulia Maria Chiş a urmat Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău şi a fost una dintre elevele de la Colegiul Național „Silvania” Zalău care s-a remarcat în mod special. La examenul de Bacalaurat, Iulia a obţinut nota 10 la limba şi literatura română, dar şi la istorie şi sociologie.

Szilágyi Abigél este originară din satul Borla (comuna Bocşa). A urmat Școala Gimnazială Nr. 1 Borla, după care s-a înscris la Colegiul Național „Silvania” – profilul științe ale naturii. Abigél a fost şefă de promovţie la secţia maghiară de la CNS. La examenul de Bacalureat, eleva originară din comuna Bocşa a obţinut nota 10 la limba și literatura română, limba maghiară, matematică și biologie!

Lorena Maria Buzea este originară din oraşul Şimleu Silvaniei. Ea a absolvit Şcoala Gimnazială “SILVANIA”, unde a fost olimpică naţională la fizică, dar şi şefă de promoţie. Mai apoi, Lorena a urmat Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Şimleu Silvaniei. La BAC, ea a obţinut nota 10 la disciplinele limba şi literatura română, matematică și fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *