Cinematograful din Șimleu se modernizează cu 2,3 milioane euro

Primarul Oraşului Șimleu Silvaniei,  Cristian Lazăr,  anunță că a obținut finanțare europeană prin PNRR pentru reabilitarea cinematografului.

„Am dus o îndelungată luptă pentru ca acest simbol al orașului să-l putem restaura. Timp de mai bine de un an și jumătate am stat pe Ministerul Culturii- RADEF pentru a putea încheia un protocol de primire-predare, așa cum spune legea, fiind in patrimoniul lor. Am reușit.

O să punem în valoare clădirea și mai mult, o să o putem utiliza ca sală de teatru, evenimente culturale, sală de conferințe sau expoziții. Sala de spectacole poate să găzduiască în regim de sală de proiecții 90 de locuri pe scaune, iar în scenariul fără gradenele retractabile, evenimente de până la 150 persoane.

Proiect depus în cadul apelului de proiecte PRNV/2023/714.C.1- „Centre multifuncționale”, finanțare europeană. În prezent se desfășoară procesul de selecție și de evaluare al proeiectelor.

Valoarea Investiției : 11,388,234.34 Lei cu TVA (aprox 2,3 mil. euro).

Ținem aproape și în scurt timp ne vom bucura din nou de această emblemă a orașului.”, transmite primarul Cristian Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *