Claudiu Bîrsan, candidatul PNL Sălaj la funcția de primar al Municipiului Zalău

Candidatul PNL Sălaj la funcția de primar al Municipiului Zalău este Cristian-Claudiu Bîrsan – actual vicepreședinte în Consiliul Județean Sălaj, fost subprefect, viceprimar, consilier local și județean.

O investigație publicată de Libertatea, din 23 ianuarie 2023, detalia funcțiile deținute de Claudiu Bârsan, candidatul PNL la Primăria Zalău, la viitoarele alegerile locale din 2024.

„Mi-am depus candidatura în cadrul organizației PNL Zalău pentru funcția de primar, candidatură care așteaptă validarea în forurile superiaore. Fac parte dintr-o echipă de succes la Consilul Județean Sălaj, care a asigurat un model de succes în dezvoltarea județului. Eeu cred că putem replica acest model de succes și la nivelul Municipiului Zalău. Acest model presupune o dezvoltare amplă și rapidă, bazată pe o viziune integrată”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, liberalul Claudiu Bîrsan. 

Candidatura lui Claudiu Bîrsan la Primăria Zalău urmează să fie validată în ședința de joi, 1 februarie, a Biroului Politic PNL.

Cristian-Claudiu Bîrsan și funcțiile deținute

Membru fondator și vicepreședinte al Asociației pentru Tineret Pro Demos, Cristian-Claudiu Bîrsan este, potrivit CV-ului public, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Tot la facultatea din Cluj-Napoca și-a obținut și diploma de masterat în drept administrativ și administrație publică – „Răspunderea disciplinară a funcționarului public”.

Între 2000 și 2002, a fost controlor de trafic în cadrul companiei de transport public Transurbis din Sălaj. Ulterior, vreme de șapte ani, până în 2009, a fost consilier juridic pentru grupul Vidalis, care are afaceri inclusiv în construcții, benzinării.  Apoi, a virat spre o carieră politică.

Prima oprire, scurtă, de doar o lună, a fost la Primăria Orașului Șimleu Silvaniei, unde a fost consilier pe zona de achiziții publice. Imediat, a făcut un salt ierarhic în administrația locală: a ajuns subprefect al județului Sălaj, funcție pe care a ocupat-o între martie 2009 și iunie 2010. De aici a trecut în funcția de director al Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate Sălaj, până în 2012, când a candidat pe listele PD-L la alegerile parlamentare.

În 2015, Bîrsan a ajuns viceprimar al Zalăului, iar apoi a fost, pe rând, consilier local și consilier județean.

Din noiembrie 2020, Bîrsan este vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj

Potrivit ultimei declarații de avere, din iunie 2022, în calitate de vicepreședinte al CJ Sălaj, Bîrsan este remunerat cu 12.168 de lei pe lună. Acesta mai are și o indemnizație anuală de 15.346 de lei, de la A.D.I. Ecodes, care se ocupă de gestionarea deșeurilor și se află în subordinea CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *