CNSU a decis: Masca redevine obligatorie în toate spaţiile publice

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre prin care propune Guvernului prelungirea stării de alertă, precum şi o serie de măsuri/restricţii. Acestea vor intra în vigoare după ce vor fi adoptate şi de Guvern.

Printre măsurile noi propuse de CNSU se numără şi obligaţia ca doar masca de protecţie de tip medical sau FFP2 să fie folosită, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, ceea ce înseamnă că măştile textile nu vor mai fi acceptate.

Se exceptează de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public; persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive.

Alte măsuri vizează accesul în restaurante, teatre, cinematografe, activităţile sportive, precum şi accesul în magazinele neesenţiale.

O altă propunere importantă îi vizează pe operatorii economici care funcţionează în clădiri cu birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan.

Concret, CNSU propune ca accesul vizitatorilor (cu o serie de execepţii repvăzute la punctul 72) să se facă pe bază de certificat verde sau rezultat negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *