Comuna Bocșa: „Simion Bărnuțiu – Istorie și tradiție locală”


🇷🇴 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, alături de vicepreședintele Szilágyi Róbert István s-au aflat astăzi, 16 iulie, în mijlocul comunității din Bocșa, unde a fost comemorat marele Simion Bărnuțiu, cu ocazia unui eveniment local.

Conducerea Consiliului Județean Sălaj a fost întâmpinată cu ospitalitate de către tânărul primar Demyen Istvan,  aflat la cel de al doilea mandat la Primăria Comunei Bocșa.

🏵️ În memoria ilustrului cărturar şi om politic sălăjean al secolului al XIX-lea a fost oficiată o slujbă religioasă în lăcașul de cult ce adăpostește mormântul acestuia și au fost depuse coroane de flori la bustul din centrul satului Bocșa.

🎓 Sărbătoarea a continuat cu o ședință solemnă a Consiliului Local, în cadrul căreia au fost decernate două titluri de cetățean de onoare pentru dascălii Margin Ioan (post-mortem) și Bone Wilhelm, foști directori ai școlilor din Bocșa, respectiv Borla, două personalități care prin vocația lor au clădit viitorul cetățenilor din comuna natală a lui Simon Bărnuțiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *