Comuna Crasna: Primarul Kovacs István face investiții URIAȘE în educație și sănătate

În cei aproape 4 ani din mandatul actual la conducerea Primăriei Crasna, echipa condusă de primarul Kovacs István a reușit să atragă sume importante de bani pentru investiții atât din fonduri europene, cât și din programele guvernamentale. Banii au fost investiți în modernizarea unităților de învățământ, sănătate, infrastructură rutieră și utilități, baze sportive, evenimente cultural-artistice, etc.

Recent a fost inaugurată substaţie aparținând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj. La fel, în domeniul sănătății, în localitatea Marin vor începe în curând lucrările la un centru comunitar integrat. De asemenea, Spitalul de Boli Cronice din Crasna va fi reabilitat cu fonduri europene.

Printre celei mai importante investiții în EDUCAȚIE amintim construirea unei grădiniţe cu program prelungit, cea mai modernă din mediul rural de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Recent s-au terminat  şi lucrările de extindere a locului de joacă din incinta grădiniţei. Aici a fost o investiţie de la bugetul local, în valoare de aproximativ 275.000 de lei, iar locul de joacă s-a mărit de opt ori faţă de cum era iniţial. Mai mult, administraţia locală are în vedere amenajarea a încă două locuri de joacă. Tot anul acesta au fost recepționate lucrările de modernizare și dotare a grădiniţei cu program normal. S-au făcut lucrări importante și la Liceul Tehnologic “Cserey-Goga”, unde s-a amenajat un teren de sport sintetic.

Cea mai importantă investiție în domeniul sănătății este reabilitarea Spitalului de Boli Cronice Crasna, proiect care demarează în această perioadă. Investiția se ridică la peste 5 milioane de lei, fonduri europene prin PNRR. Firma care a câștigat licitația și care va începe execuția lucrărilor este SC AVRIL SRL.

Tot în această perioadă vor începe lucrările și la Centrul comunitar integrat din localitatea Marin, o investiție de 1,2 milioane lei, bani europeni prin PNRR.

„Administrația publică locală trebuie să sprijine procesul de păstrare a tradiției și modernizare localității, astfel incăt acestea să se realizeze concomitent și acești factori să contribuie impreună la consolidarea și intărirea comunității noastre. În Europa avem posibilitatea de apropiere a comunitățiilor, deoarece nu mai există bariere  fizice sau spirituale între noi.

Să ne unim eforturile locale și de peste hotare, pentru a face comuna noastră cât mai frumoasă, nu doar pentru Europa ci și pentru noi înșine! Să ne păstrăm tradițiile, pentru că viitorul este prezentul construit pe temeliile  trecutului ! Să nu uităm, că cei plecați și cei rămași în Crasna sunt mugurii Europei, sunt ca și copacii: oriunde ar crește se vor hrăni numai din propriile rădăcini”, a transmis primarul Kovacs Istvan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *