Comuna Letca se dezvoltă în anul 2024 cu peste 143 de miliarde lei vechi (≃ 3 mil. euro)

Comuna Letca este condusă de primarul Man Dorel-Liviu, aflat la al treilea mandat. Economist de profesie, edilul Dorel Man a propus pentru anul 2024 un buget echilibrat, axat pe investiții și dezvoltare.

La mijlocul lunii februarie, Consiliul Local a aprobat la propunerea domnului primar Dorel Man, proiectul de buget și lista de investiții pentru anul 2024. Bugetul pentru secțiunea de dezvoltare are o valoare totală de 143,7 miliarde lei vechi (aprox. 2,8 milioane euro).

Lista de investiții pentru 2024 cuprinde: 

1. Extindere și modernizare drumuri comunalefinanțare prin PNI Anghel Saligny, val. 12 milioane lei (peste 2 mil. euro)

Lucrările au început anul trecut și continuă anul acesta, constructorul fiind mobilizat cu utilaje și forță de muncă. Proiectul prevede modernizarea și asfaltarea a 8 kilometri de drum comunal care va lega Comuna Letca de județul Maramureș prin localitatea Valea Chioarului, astfel încât cetățenii vor beneficia de un acces mai facil și mai rapid spre Municipiul Baia Mare.

 2. Amenajare casă de ceremonii funerare (capele) în localitățile Cuciulat și Lemniufinanțare de la bugetul local

Lucrările la capela din Cuciulat sunt avansate și se lucrează pentru a pregăti recepția. La capela din Lemniu, la fel se lucrează la fundație, urmând ridicarea zidurilor din cărămidă. Ambele investiții vor fi finalizate anul acesta.

Primarul Dorel Man are în plan să construiască o capelă și în localitatea Cozla. În anul 2022, administrația locală a finalizat lucrările la capela din localitatea Letca.

3. Renovare energetică a Centrului socio-cultural Letca finanțare europeană prin PNRR

4. Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Generală cls. I-VIII Letca finanțare prin AFM

Proiectul are o valoare de 3,1 milioane lei (31 de miliarde lei vechi). În cadrul proiectului privind modernizarea școlii din Letca vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări:

  • – intervenții asupra structurii acoperișului
  • – izolare termică a planșeului de sub pod
  • – izolare termică soclu
  • – izolare termică a pereților exteriori
  • – schimbare intalații electrice, înlocuire corpuri de iluminat vechi cu corpuri de iluminat LED economice, etc.
  • – intervenții generale asupra clădirii constând în reparații tencuieli, înlocuirea jgheaburi și burlane

5. Reparații capitale Școala Purcăreț – finanțare buget local

6. Amenajări interioare Școala Purcărețfinanțare buget local

7. Elaborare/actualizare PUGfinanțare Ministerul Dezvoltării

8. Canalizare și stație de epurare în loc. Letca finanțare PNDL 1

9. Extindere rețea de apă potabilă în loc. Toplițafinanțare buget local

10. Modernizare străzi în satele Ciula și Purcăreț finanțare buget local 

11. Mobilier și dotări pentru Căminele Culturale din Cuciulat și Cozla finanțare europeană AFIR


Primarul Comunei Letca, Man Dorel-Liviu: „Facem investiții importante în toate localitățile, în beneficiul cetățenilor”

„Am promis cetățenilor că voi continua să mă lupt pentru dezvoltarea comunei Letca și asta facem. Împreună cu echipa din Primărie depunem tot efortul pentru a obține finanțare pentru investiții și proiecte noi, atât pe programe naționale, cât și din fonduri europene.

Am adoptat bugetul pentru anul 2024, iar la secțiunea de dezvoltare am alocat sumele necesare pentru derularea tuturor investițiilor foarte necesare și benefice locuitorilor din comuna Letca. Facem investiții importante în toate satele din comună și încercăm să acoperim toate nevoile cetățenilor. 

Comuna Letca se dezvoltă și asta este cea mai mare satisfacție a mea. Continuăm să fim atenți la oportunitățile care vor fi pe programele cu fonduri europene și guvernamentale pentru că nu vrem să ratăm nicio șansă. Investițiile aduc dezvoltare, iar la final totul se va resimții într-un nivel de trai mai bun pentru fiecare cetățean din comuna noastră”, transmite primarul Comunei Letca, Man Dorel – Liviu. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *