Comuna Meseșenii de Jos are o infrastructură rutieră dezvoltată și bine pusă la punct

Comuna Meseșenii de Jos este condusă de tânărul primar Alexandru Bercean, aflat la al doilea mandat. De când a preluat frâiele comunei, edilul a reușit să implementeze cu succes foarte multe proiecte benefice pentru cetățeni și care aduc un plus de confort.

În ultimii ani la Meseșenii de Jos s-a investit serios în modernizarea și asfaltarea străzilor, contruirea de trotuare, regularizarea văilor, șanțuri betonate sau rigole carosabile. Totul pentru a asigura cetățenilor o siguranță sporită atât în trafic, cât și pentru pietoni.

I. Proiectul de asfaltare a 20 de kilometri de străzi, va fi finalizat la începutul lunii iunie

Cel mai mare și mai important proiect din istoria Comunei Meseșenii de Jos va fi finalizat la începutul lunii iunie, când se vor recepționa lucrările executate în cadrul proiectului „Modernizare și extindere rețea de drumuri în comuna Meseșenii de Jos”, proiect finanțare prin PNDL 2 și care are o valoare de circa 16 milioane de lei (160 de miliarde lei vechi).

În prezent se mai lucrează la marcaje rutiere longitudinale, marcarea trecerilor de pietoni. Proiectul este programat să fie recepționat la data de 9 iunie.

În cadrul proiectului au fost modernizare și asfaltate nu mai puțin de 20 de kilometri de străzi, s-au realizat trotuare, șanțuri betonate, rigole carosabile, podețe și accese la gospodării.

În localitatea Aghireș s-au asfaltat 6,4 kilometri de străzi.

În localitatea Fetindia s-au asfaltat 1,2 kilometri de străzi.

În localitatea Meseșenii de Jos s-au asfaltat 4,3 kilometri de străzi.

În localitatea Meseșenii de Sus s-au asfaltat peste 8 kilometri de străzi.


II. Străzile Principală și Soroș din Aghireș, pregătite pentru asfaltare

Un alt proiect finanțat tot prin PNDL 2 este proiectul „Reabilitarea și modernizarea DC 76A (Meseșenii de Jos) și străzile Principală, Soros (Aghireș)”. Proiectul are o valoare de 4 milioane de lei (40 miliarde lei vechi) și prevede asfaltarea a 3,5 kilometri de străzi.

❗️Stadiul lucrărilor: 

S-au finalizat lucrările de modernizare pe DC 76A pe raza localității Meseșenii de Jos, unde au fost executate trotuare, rigole carosabile, podețe, accese la proprietăți, lărgirea părții carosabile și asfaltarea a 1,7 kilometri de drum.

❗️În prezent lucrările continuă pe străzile Principală și Soros din localitatea Aghireș, unde firma câștigătoare a mobilizat utilaje și muncitori suficienți. Lucrările avansează foarte bine.

În cursul zilei de vineri, 26 mai, primarul Alexandru Bercean, a verificat stadiul și calitatea lucrărilor executate și este mulțumit de mobilizarea din teren a constructorului. Dacă totul decurge conform planului, lucrările ar trebui să fie finalizate până în luna august și să se facă recepția.

Pe cele două străzi se execută următoarele tipuri de lucrări:

  • – lărgirea părții carosabile
  • – rigole carosabile
  • – șanțuri betonate
  • – podețe și accese la proprietăți
  • – asfaltarea străzilor
  • – marcaje și indicatoare rutiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *