Comuna Surduc: investiții de aproximativ 6 milioane de euro întră în linie dreaptă


Comuna Surduc condusă de primarul Alin Băbănaș, aflat la al doilea mandat, continuă seria investițiilor pentru dezvoltarea localităților. Lucrările de modernizare a sediului de Primărie sunt în plină desfășurare, iar recent au fost solicitate ultimele avize pentru construirea unui pod la Tihău și înființarea unei rețele de canalizare în Surduc cu stație de epurare la Tihău.

I. Lucrările de modernizare la sediul Primăriei continuă

Primarul Alin Băbănaș anunță că lucrările la sediul Primăriei au avansat mult, iar constructorul este unul serios care execută lucrări de calitate.

În ultima lună au fost realizate următoarele lucrări:

  1. s-a montat sistemul de aer condiționat
  2. s-a placat exteriorul clădirii cu cărămidă aparentă
  3. la etaj s-a montat tavanul casetat, urmând să fie montat și la parter

II. Primăria a solicitat ultimul aviz pentru construirea podului din Tihău

Primarul Alin Băbănaș a câștigat o finanțare de 1 milion de euro (50 miliarde lei vechi) pe PNI Anghel Saligny, pentru construirea unui pod peste râul Almaș în localitatea Tihău.

La data de 23 iunie, Primăria Comunei Surduc a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Sălaj emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Construirea unui pod peste râul Almaș în localitatea Tihău, comuna Surduc”. Este ultimul aviz necesar începerii proiectului tehnic. Se estimează că la începutul lunii septembrie se va demara licitația pentru execuția lucrărilor.


III. Proiectul de canalizare a intrat în linie dreaptă

Primarul Alin Băbănaș a câștigat o finanțare de 4,5 milioane euro (225 miliarde lei vechi) pe PNI Anghel Saligny pentru înființarea unei rețele de canalizare cu stație de epurare.

La data de 9 iunie, Primăria Comunei Surduc a depus la APM Sălaj solicitarea de emitere a acordului de mediu etapa 2 pentru proiectul „Înființare rețea de canalizare în localitățile Surduc, Tihău și Cristolțel, comuna Surduc”. Este ultimul aviz necesar începerii proiectului tehnic, iar dacă lucrurile decurg conform planului, în toamnă se va demara licitația pentru execuția lucrărilor.

În prima etapă rețeaua de canalizare se va introduce doar în localitatea Surduc și se va construi o stație de epurare în localitatea Tihău. Pe parcurs ce sumele vor fi suplimentate de către Guvernul României, rețeaua de canalizare se va introduce și în localitățile Tihău și Cristolțel.


„După ce am reușit să obțin sume record de bani pentru investiții importante în dezvoltarea comunei Surduc, suntem preocupați pentru demararea cât mai urgentă a lucrărilor”, a transmis primarul Alin Băbănaș.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *