Comuna Vârşolţ are un an de excepţie și continuă investițiile pentru dezvoltarea comunității

Comuna Vârșolț cu primarul Breda Lajos la conducere, înfloreşte de la an la an. Atât centrul comunal, cât şi celelalte sate sunt aranjate și cochete, fiind amenajate cu flori şi arbuşti ornamentali, dar şi datorită investiţiilor pe care administraţia le realizează pentru comunitate


Comuna Vârşolţ, condusă de 6 mandate de primarul Breda Lajos, care pe 27 septembrie a câștigat al 7-lea mandat de primar, cunoaşte o adevărată dezvoltare. Administraţia locală a făcut rost de finanţare din toate sursele posibile, fie de la Uniunea Europeană, fie de la Guvernul Românie. La ora actuală sunt în derulare mai multe investiţii importante, dar sunt în pregătire şi altele noi.

Racordurile de la canalizare sunt finalizate, iar  în perioada următoare va porni şi staţia de epurare, sala de sport, deşi s-a întârziat cu proiectul din motive ce nu ţin de Primărie, va fi finalizată în următoarele luni. A mai fost dotat şi Centrul de Zi pentru Copii, dar putem aminti şi alte investiţii importante în educaţie, sănătate şi infrastructură. Vârşolţul se poate lăuda că este una din puţinele comune sălăjene unde sunt asfaltate inclusiv drumurile de pe câmp, astfel că atunci când merg la muncile agricole, locuitorii satului beneficiază de străzi moderne.

Sala de sport ultramodernă prin CNI

Comuna Vârşolţ a primit finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport. Construcţia este aproape finalizată, însă primarul spune că au fost unele probleme, deoarece cosntructorul nu a mai avut posibiltiatea să continue lucrările. Sala de sport este una spectaculoasă, cu tribune moderne, cu vestiare, şi cu tot ceea ce trebuie.

Sediu de Primăriei nou, modern și este extins, dotat cu mobilier nou

A trecut ceva vreme de când au demarat lucrările pentru modernizarea sediului care găzduieşte Primăria Comunei Vârşolţ. Lucrările sunt într-o stare foarte avansată şi de câteva zile, administraţia locală a demerat procedurile pentru achiziția de mobilier pentru interior, urmând ca în cel mai scurt timp să se mute în sediul nou . Valoarea investiţiei este de 1.100.000 de lei, iar clădirea va fi acum una modernă, fiecare angajat beneficiind de condiţii europene. Proiectul a fost realizat din bani guvernamentali prin PNDL.

Vârțolț va avea toată comuna asfaltată

Vârşolţ este una dintre singurele comune din judeţul Sălaj care se poate lăuda că are aproape toate străzile asfaltate. Şi nu doar străzi, ci şi drumuri comunale. Există un program finanţat prin PNDL pentru un drum de 5 kilometri în valoare de 2,4 milioane de lei. La ora actuală mai trebuie realizate doar acostamentele şi podeţele.

S-a rezolvat problema canalizării

Satul Vârşolţ beneficiază de canalizare. Este vorba de un proiect finanţat prin PNDL în valoare de 1,6 milioane de lei. Reţeaua de canalizare este finalizată. Şi pentru că tot vorbim de canalizare trebuie să amintim că pentru satul Recea există un studiu de fezabilitate, iar prin Compania Naţională de Investiţii se va finanaţa şi această lucrare.

Primăria Vârşolţ investeşte în EDUCAŢIE!

La Vârşolţ se investeşte în educaţie, iar Centrul de Zi pentru Copii a fost dotat prin fonduri europene în valoare de 10.000 de euro. Totodată, în scurt timp începe reabiltiarea Şcolii cu clasele I-IV. Acest proiect este finanţat prin PNDL şi are o valoare de investiţie de 700.000 de lei. Totodată se va reabilita şi Grădiniţa Vârşolţ. La ora actuală aici funcţionează Primăria, până când sediul acesteia va fi recepţionat. Grădiniţa se modernizează prin Programul Operaţional Regional, iar valoarea lucrărilor este de 900.000 de lei.

Bază sportivă modernă, cu tribune şi echipă de fotbal

Comuna Vârşolţ va avea un teren de fotbal modern și o bază sportivă la standarde europene. Investiţia se va demara în scurt timp, fiind finanţată prin AFIR. Valoarea totală a proiectului este de 60.000 de euro. Terenul de fotbal va fi dotat cu vestiare, tribune, gazon şi tot ce trebuie. Acesta va fi amplasat la ieşirea din Vârşolţ spre Crasna, în zona Lacului de Acumulare. Mai mult, Vârsolţul îşi va face echipă de fotbal pe care cel mai probabil o va înregistra în Liga a V-a cu numele de Unirea Vârşolţ.

Pod peste râul Crasna şi dispensar reabilitat

Dispensarul medical din centrul comunal va fi reabilitat. Suma totală care va fi investită pentru reabilitarea acestuia se ridică la 750.000 de lei. Mai mult, un alt proiect prevede realizarea unui pod peste râul Crasna. Proiectul este finanţat prin PNDL şi are o valoare de 1,1 milioane de lei. Practic, acest pod va facilita accesul sătenilor dintr-o zonă a alta a comunei, pentru ca aceştia să nu mai traverseze drumul naţional. Aşa se va reduce foarte mult şi riscul de evenimente rutiere. Aici trebuie să mai amintim că mai există un proiect şi de amenajare a drumurilor de câmp. Astfel, zece kilometri de străzi de câmp vor fi modernizaţi cu tratament bituminos.

Gaz metan în toate satele!

Un important proiect al administraţiei conduse de Breda Lajos, practic un vis al comunei, este aducţiunea de gaz metan. Deja foarte multe comune care nu au gaz visează la implementarea acestui proiect. Primarul Breda Lajos spune că se lucrează la un proiect privind aducţiunea de gaz metan în toate satele.

Bloc ANL în centrul comunal

Proiectul privind construirea unui bloc de locuinţe ANL la Vârșolț a intrat în linie dreaptă, fiind aprobate toate finanțările. De lucrare se va ocupa o firmă din Italia. Blocul este construit prin Adminitraţia Naţională a Locuinţelor. Această clădire va fi situată în spatele clădirii care găzduieşte sediul Primăriei Vârşolţ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.