Comunicat IPJ Sălaj: Ilegalități economice, investigate de polițiști

În cele zece luni ale acestui an, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au efectuat 24 percheziții domiciliare și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de 1023 mii lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.


În perioada 1 ianuarie-31 octombrie a.c., poliţiştii au efectuat 24 percheziții domiciliare și au pus în aplicare 12 mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 45 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de o persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

De asemenea, în perioada de referinţă au fost înaintate către unităţile de parchet, de pe raza judeţului, 21 dosare penale cu propunere de trimitere în judecată.

Prejudiciul recuperat în această perioadă a fost de 6631 mii lei, dintre care 180 mii lei în numerar, 5428 mii lei în cont bancar și 1023 mii lei prin aplicarea măsurilor asiguratorii.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 168 sancţiuni contravenţionale, dintre care 142 la Legea 12/1991, 24 la OUG 28/1999, iar două au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 696000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *