Consilierii județeni au aprobat 44 de noi posturi la Spitalul Județean Zalău, datorită pandemiei COVID-19

În cadrul ședinței Consiliului Județean Sălaj de ieri, 27 noiembrie, consilierii județeni au aprobat suplimentarea posturilor la Spitalul Județean de Urgență Zalău pentru a crește capacitatea de îngrijire a persoanelor afectate de CORONAVIRUS.
Potrivit hotărârii Consiliului Județean Sălaj de ieri, numărul personalului sanitar al Spitalului Județean Zalău va fi majorat cu 44 de posturi:
– in cadrul Laboratorului de analize medicale cu 2 posturi de biologi, 1 post de asistent medical de laborator şi 1 post de îngrijitor de curățenie
– la Secția boli infecțioase cu 13 posturi de asistenți medicali și 5 posturi de infirmieri,
– la Secția pneumologie cu 11 posturi de asistenți medicali și 3 posturi de infirmieri,
– la Secția Anestezie Terapie Intensivă cu 6 posturi de asistenți medicali, 2 posturi de îngrijitori de curățenie și 4 posturi de infirmieri
Fostul vicepreședinte al CJ Sălaj, Sergiu Panie și doamna doctor Irimea – consilieri județeni PSD, au solicitat răspuns pentru lămurirea câtorva aspecte:
1. Ținând cont că în Referatul de necesitate se discuta despre prelungirea programului de lucru la Laboratorul de analize a spitalului până la ora 22.00, se punea întrebarea dacă se prelungește programul și pentru recoltarea de analize (inclusiv prin metoda RT-PCR).
2. Care va fi modalitatea de angajare a personalului pe posturile suplimentate la secțiile menționate în proiectul de hotărâre (concurs sau angajare directă)
3. Întrucât există și alte secții în spital cu deficit mare de personal și pentru care nu s-a aprobat suplimentare de locuri (ex. secția Neonatologie unde exsită doar 2 asitente/schimb, una rămâne pentru a asigura tratamentul copiilor, iar cealaltă are atribuții de a fi prezenta în sala de nasteri, iar la un număr de 30 copii este imposibilă asigurarea serviciilor necesare unei bune îngrijiri a copiilor, decât cu eforturi imense), dacă se are în vedere suplimentarea de locuri și în aceste cazuri.

One thought on “Consilierii județeni au aprobat 44 de noi posturi la Spitalul Județean Zalău, datorită pandemiei COVID-19

  1. As vreea sa fiu angajat ca infiermier ori femeie deservici am facut scoala de infermier sunt din Cehu Silvaniei si am 38 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *