Consilierii județeni PSD despre buget și împărțirea banilor la nivelul județului Sălaj

♾️După o perioadă deloc eficientă la conducerea țării a actualilor guvernanți, după aprobarea bugetului general, la 4 luni de la începutul anului, în sfârșit se discută și se stabilește bugetul județului și bugetele administrațiilor locale din teritoriu.

✖️Experiența recentă ne face să privim cu scepticism activitatea de alocare a resurselor bugetare către administrațiile locale, dar, în același timp, ne face să ne intesificăm eforturile de a semnala orice derapaj pe care îl constatăm. Spre exemplificare, la aberanta rectificare bugetară de la sfârșitul lunii decembrie 2020 nu s-a ținut cont decât de criteriul ,,Ai noștri primesc tot (n.n. reprezentanții în teritoriu ai partidelor aflate la guvernare), ceilalți NIMIC!”, uitând că acum conduc o țară, nu doar un partiduleț.

➕Analizând HG 1100/17.12.2020, se observă și de către o persoană neavizată că alocările bugetare s-au făcut discreționar, iar Fondul de Rezervă Bugetară a reprezentat punga boierului din care a oferit cu dărnicie, ca din banul altuia, sume de zeci sau sute de ori mai mari către administrațiile locale conduse de reprezentanți ai coaliției de la guvernare, comparativ cu firimiturile aruncate administrațiilor locale conduse de primari ai P.S.D. În acest fel, proiecte importante aflate în derulare sau în faze avansate de execuție în comunitățile conduse de primari P.S.D. au fost oprite sau încetinite, afectând întreaga comunitate, în timp ce alocările date administrațiilor conduse de primari ai actualei coaliții s-au sifonat în fel și chip, în lipsa unor proiecte serioase, adică bani risipiți!

➗Prin acest mesaj, solicităm actualei majorități din cadrul Consiliului Județean Sălaj să adopte soluții echilibrate și corecte de distribuire a resurselor bugetare pentru rezolvarea problemelor din toate comunitățile sălăjene. Dacă nu știu cum, le oferim consultanță. Dacă nu pot, le propunem soluții bazate pe criterii obiective, fundamentate corespunzător, din care să beneficieze toate comunitățile salăjene în egală măsură. Dacă nu vor, îi vom determina să renunțe la pălăria prea mare pe care și-au luat-o și să lase loc celor care ȘI POT, ȘI ȘTIU, ȘI VREAU să facă lucruri bune pentru sălăjeni.

⚕️Situația excepțională prin care trecem acum, PANDEMIA, trebuie să trezească spriritul responsabil din acești aleși, să lase deoparte interesele politice și personale și să le urmărească doar pe cele ale cetățenilor!

Grupul Consilierilor Județeni PSD Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.