Consilierii locali din opoziție acuză conducerea Primăriei Șimleu de grave derapaje, girate de primarul Țurcaș

Unul dintre liderii din opoziție din Consiliul Local Șimleu, consilierul PSD Cristian Opriș, a postat un mesaj prin care semnalează derapaje grave ale puterii PNL, în frunte cu primarul penal Septimiu Țurcaș, condamnat recent la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.
Opoziția atrage atenția că primarul Țurcaș a propus mărirea organigramei și posibilitatea ca viceprimarul Radu Lazăr să-și poată angaja un consilier personal. Gurile rele din Primăria Șimleu susțin că defapt postul a fost înființat cu dedicație pentru primarul condamnat Septimiu Țurcaș.
O altă problemă semnalată de PSD este că primarul Țurcaș a propus suplimentarea cu 35.000 euro a lucrărilor la un pod din oraș pentru lucrări neprevăzute. Opriș susține că și în 2019 primarul Țucaș a alocat alți 50.000 de euro pentru același pod, tot pentru lucrări neprevăzute.
„La mai putin de DOUA luni de la alegerile locale, consilierii PSD ne vedem pusi in situatia de a semnala grave derapaje ale majoritatii din Consiliul Local al Simleului Silvaniei in frunte cu D-nul primar Turcas. Astfel:
1. In sedinta de maine,26.11.2020, se cere aprobarea unui alt post de ,,consilier personal,, al domnului Lazar, platit tot din fondurile Primariei.
Mentionam ca Domnul Turcas are deja 2 astfel de consilieri personali. Sunteti de acord ca in cadrul primăriei sa fie angajați 17 polițiști locali, care mănâncă din bugetul orașului imediat mai mult ca polițiștii naționali ai orașului Simleu Silvaniei.
2. Se solicita, prin propunerea domnului primar, aprobarea unei plati de aproximativ 35.000 Euro, SUPLIMENTAR, pentru construirea podului nou, cam cat un apartament bun in orasul nostru.
NU stim daca acestea au fost dorintele dumneavoastra atunci cand ati votat in majoritate aceasta formula de administrare a orasului. Nu credem ca v-ati dorit alte angajari in Primarie de plimbatori de hartii. Nu credem ca e momentul sa facem cadou 35 000 euro firmei de constructii pentru a produce ,,parandărăt,, si nu pod.
Mentionam faptul ca in 2019 au mai fost alocați încă 50 000 euro pentru construcția acestui pod la diverse și neprevăzute. Suma finantata de Primaria Simleu Silvaniei ajunge la 831.561,82 lei ( peste opt miliarde lei vechi), cf. devizului din 15.10.2020.
N-am fi surprinsi ca sa mai apara modificari de acest fel, adica majorari de pret.
Prin urmare, vom fi total impotriva acestor decizii si vom vota impotriva.”, este mesajul postat pe Facebook de consilierul PSD -CRISTIAN OPRIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *