Consiliul Județean a semnat contractul pentru reabilitarea DJ109E: Rus-Buzaș-Lozna-DN1H

La sediul Consiliului Județean Sălaj a fost semnat, astăzi, contractul privind reabilitarea și modernizarea tronsonului de 34,56 km din DJ 109E, ce traversează localitățile Rus, Buzaș, Negreni, Cormeniș, Valea Leșului, Lozna și Cliț.
🚧 În valoare de peste 113 milioane de lei (22,6 milioane de euro)- finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – contractul prevede reabilitarea și modernizarea DJ 109E: Rus – Buzaș – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani), executarea a peste 6 km de trotuare, realizarea de lucrări de consolidare a drumului pe o lungime totală de circa 3 km, reabilitarea și modernizarea celor două poduri de pe traseu, executarea accesurilor la proprietăți, realizarea sistemului de scurgere a apelor pluviale (podețe, rigole/șanțuri betonate/din pământ), precum și executarea, pe toată lungimea drumului, a elementelor destinate siguranței circulației (semnalizare și marcaje rutiere).
📌 “Prin reabilitarea acestui tronson venim în sprijinul locuitorilor de pe Valea Someșului, care, de foarte mulți ani, sunt nevoiți să circule pe un drum ce nu a fost vreodată asfaltat. Facem, de asemenea, încă un pas important spre rezolvarea problemei drumurilor județene de pamânt. În plus, facilităm accesul cetățenilor județului la locurile pitorești de pe Valea Someșului, pentru a cunoaște întreg potențialul turistic al acestei zone minunate. Am convingerea că, în cel mai scurt timp, vom semna noi contracte – finanțate de Guvernul României prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» – astfel încât rețeaua de drumuri județene să fie una modernă, care să asigure conectivitate cu infrastructura mare, siguranță deplină și confort sporit tuturor participanților la trafic”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.
🦺 Lucrările vor fi executate de către SC Frasinul SRL și au o durată de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere, ce va fi emis în cursul săptămânii viitoare.

SC Frasinul SRL este o firmă de construcții din Bistriţa-Năsăud, deţinută de milionarul Traian Larionesi. Frasinul a realizat lucrări de construcţie de poduri, centuri ocolitoare, reţele de apă-canal, majoritatea în zona judeţele Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare. Firma are în medie peste 200 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *