Consiliul Județean reamintește că primăriile de comune sunt responsabile de deszăpezirea drumurilor

Consiliul Județean Sălaj reamintește că pentru întreținerea drumurilor județene în sezonul rece 2021-2022 a alocat 4,15 milioane de lei și a încheiat 32 de acorduri de asociere cu primăriile pentru intervalul 15 noiembrie 2021-15 martie 2022. Perioada poate fi extinsă în funcție de condițiile meteo.
❗️ În baza acestor acorduri, primăriile trebuie să asigure efectuarea lucrărilor specifice de îndepărtare a zăpezii și de combatere a poleiului, dotarea minimă necesară cu utilaje şi material antiderapant, precum și semnalizarea rutieră specifică iernii, pentru desfășurarea în bune condiții a traficului rutier. De asemenea, primăriile sunt direct răspunzătoare pentru eventualele accidente provocate și pentru sancțiunile contravenționale aplicate ca urmare a nerespectării obligaţiilor asumate potrivit acordurilor semnate cu administația județeană.
🚧 Pentru sectoarele de drum județean pe care sunt lucrări de reabilitare și modernizare, aceste obligații intră în sarcina constructorilor.
📢 Consiliul Județean Sălaj solicită tuturor celor responsabili cu deszăpezirea drumurilor județene să intervină cu promptitudine, ori de câte ori este necesar, pentru ca traficul să se desfășoare în condiţii de siguranţă.
📱 Pentru semnalarea eventualelor probleme generate de îngheț și ninsoare pe drumurile județene, CJ Sălaj a pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0741 118 384.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *