Contre între PSD și PNL pe tema elicopterului SMURD de la Jibou

↪️Consiliul Județean Sălaj, condus anterior de PSD a depus eforturi pentru a aduce punctul de lucru al elicopterului SMURD la Jibou, în ciuda presiunilor din partea județelor vecine care doreau amplasarea acestuia pe teritoriul lor.
↪️ Punctul de lucru într-adevăr a fost predat la inaugurare și nu mai face parte din portofoliul consiliului județean, însă actualul șef al instituției nu ia măsuri pentru a clarifica situația lipsei elicopterului de la punctul de lucru, încă din luna ianuarie a acestui an.
↪️ Considerăm că eforturile administrației anterioare sunt zadarnice, deoarece președintele în exercițiu al județului nu face diligențe nici pentru repararea mai rapidă a elicopterului, nici pentru înlocuirea lui cu unul provizoriu.
↪️ Această situație are un impact negativ asupra cazurilor de urgență majoră din județ și există riscul să nu fie salvate vieți, deoarece pacienți nu mai ajung în timp util la Spitalul Județean de Urgență Zalău.
Later edit: Am aflat între timp că pe 26 mai 2024, elicopterul este din nou funcțional, dar asta nu scuză cu nimic faptul că a durat așa mult timp revizia și că nu a fost nicio reacție a liderului în exercițiu al județului în tot acest timp.
Semnează Grupul de Consilieri județeni PSD Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *