Criminalul care l-a omorât de tânărul din Șimleu s-a predat astăzi la Poliția Șimleu

La data de 12 noiembrie a.c., ora 09:20, un bărbat din Șimleu Silvaniei a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, într-un pârâu, în Șimleu Silvaniei se află o persoană decedată.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, iar cadavrul aparține unui tânăr, de 17 ani, din Șimleu Silvaniei.

Cadavrul tânărului de 17 ani avea o fractură craniană cu fundare, semn că ar fi fost lovit cu ceva obiect în cap, lovitură care i-ar fi cauzat moartea. După comiterea crimei, criminalul a fugit de acasă și s-a ascuns prin păduri timp de câteva zile. Potrivit surselor noastre, criminalul locuiește în Șimleu Silvaniei în comunitatea de romi și are antecedente penale.

Imediat un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a preluat cazul și-a format o echipă de lucru formată din polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, de la Poliția Orașului Șimleu și au căutat suspectul în mai multe locații și a fost dat în consemn (la nivel regional).

Cazul a fost unul foarte dificil în condițiile în care decesul tânărului a survenit cu ceva timp în urmă. La identificarea și prinderea criminalului au participat zeci de polițiști, toți coordonați de un procuror de la PT Sălaj.

Cel mai probabil criminalul va fii reținut 24 de ore și va fi prezentat pentru arestare preventivă.

Contactat telefonic, prim-procurorul PT Sălaj, Sorin Flonta a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj că:„S-au desfășurat activități intense în această perioadă, au fost efectuate cercetări sub supravegherea unui procuror de la PT Sălaj și există suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de omor. Confirmăm faptul că am conlucrat foarte bine cu polițiștii din cadrul IPJ Sălaj Serviciul Invesții Criminale și Poliția Orașului Șimleu Silvaniei, dar și cu medicii legiști de la Serviciu Județean de Medicină Legală, situație în care toate indiciile au dus către ipoteza săvârșirii acestei infracțiuni de omor de către un bărbat cu domiciliul în Șimleu Silvaniei, care a dispărut de câteva zile de la domiciliu. S-au luat măsuri specifice, bărbatul a fost căutat în mai multe locații, a fost dat și în consemn (la nivel regional), fiind o chestiune de timp până la momentul prinderii acestuia. 

Predarea sa benevolă la Poliția Șimleu a survenit ca urmare a măsurilor eficiente luate în timp util de organele de urmărire penală. Cauza decesului este o lovitură activă la nivelul capului, în urma căreia a suferit o fractură cu fundare la nivelul craniului. La acest moment suspectul se află în custodia organelor de urmărire penală și în măsura în care se vor lua măsuri preventive vom emite un comunicat de presă”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *