Crucea Roșie sare în ajutorul polițiștilor și jandarmilor aflați în stradă în lupta cu CORONAVIRUS

Voluntari ai Crucii Roșii Române au donat la inițiativa și cu sprijinul directorului filialei Sălaj, Lorena Filip, produse care vin să ajute activitatea desfășurată de polițiștii și jandarmii implicați în aplicarea și verificarea dispozițiilor legale legate de carantina instituită în municipiul Zalău.

Prin simple gesturi de normalitate, prin unitate și grija pentru aproape, Crucea Roșie prin reprezentanții săi la nivel teritorial reușesc de fiecare dată să sprijine persoanele sau instituțiile aflate în dificultate sau în condiții vitrege. Nu de puține ori, toate solicitările de ajutorare adresate către Crucea Roșie filiala Sălaj au fost soluționate favorabil, iar aceste situații aduc satisfacție de fiecare dată voluntarilor și tuturor membrilor implicați.

Primul principiu al Crucii Roșii este UMANITATE și conform acestuia orice ființă umană aflată în suferință, oriunde s-ar afla, trebuie să fie ajutată, chiar dacă acest lucru este dificil de făcut.

Scopul Crucii Roșii este de a proteja viața și sănătatea și de a asigura respectarea ființei umane. Pe timp de pace, protecția presupune, în principal, prevenirea bolilor, a dezastrelor și a accidentelor sau înlăturarea efectelor acestora prin salvarea de vieți omenești (de exemplu, prin pregătirea în domeniul acordării primului ajutor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *