Cursuri de formare profesională gratuite pentru șomeri organizate în anul 2023

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, în baza Planului de formare profesională, în anul 2023 va organiza 28 de cursuri de re/calificare.
Aceste programe vor fi organizate, în mod gratuit pentru un număr de 392 persoane aflate în evidenţa agenţiei.
Meseriile/specializările în care se vor organiza cursurile sunt: agent de securitate(2 cursuri), agent de vânzări(1), ajutor de bucătar(1), barman(1), bucătar(1), coafor(1), competenţe antreprenoriale, financiare şi juridice(1), competenţe de bază de matematică, ştiinţe şi tehnologie(1), competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere(1), competențe de comunicare în limba română(2), confecţioner asamblator articole din textile(1), contabil(1), designer pagini web(1), femeie de serviciu(1), formator(1), inspector/referent resurse umane(1), instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz(1), îngrijitor bătrâni la domiciliu(2), lucrător comercial(3), mecanic auto(1), montator instalaţii solare(1), sudor electric(1), tâmplar manual(1).
Şomerii aflaţi în evidenţa A.J.O.F.M. Sălaj se pot înscrie în această perioadă pentru a participa gratuit la aceste programe. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii.
Reamintim că, şomer este persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;
b) starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare (598 lei);
d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, daca s-ar găsi un loc de muncă.
Şomerii neînregistraţi care doresc să se înregistreze în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională se pot prezenta la sediul A.J.O.F.M. Sălaj din Zalău, precum și la sediul A.L.O.F.M. Jibou şi P.L. Șimleul Silvaniei-în funcție de domiciliu, cu următoarele documente:
a) actul de identitate;
b) actele de studii şi de calificare.
Pentru mai multe informaţii, persoanele interesate se pot adresa compartimentului formare profesională din cadrul AJOFM Sălaj, sau la tel:0260612463.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *