Curtea de Apel Cluj îi menține în arest la domiciliu pe traficanții de droguri cercetați de DIICOT

După ce inițial judecătorii de la Tribunalul Maramureș a încercat pentru a doua oară să-i pună în libertate pe traficanții de droguri din Zalău, procurorii DIICOT au făcut contestație și au avut succes.

Magistrații Curții de Aple Cluj au dispus desființarea soluției dată de Tribunalul Maramureș și a decis definitiv prelungirea arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile pentru inculpații Chereji Andrei, Labo Ionel și Crăciun Alexandru.

Și inculpatul inculpatul Islamovici Rareș rămâne în arest preventiv în Penitenciarul Oradea încă 30 de zile.


 Soluția pronunțată de Curtea de Apel Cluj din 2 februarie: „În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) corob. cu art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împotriva Încheierii penale nr. 24/CP, pronunţată la data de 26.01.2022 de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Maramureş în dosar nr. 1100/84/2021/a1.6, pe care o desfiinţează partial în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii I.R.S., C.A.A., C.A. şi L.I.A., după cum urmează: Respinge cererile de înlocuire a măsurilor preventive formulate de inculpaţii I.R.S., C.A.A., C.A. şi L.I.A.. În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 207 C.proc.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul I.R.S., măsură pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile, începând cu data de 02.02.2022. În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 207 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii: – C.A.A., – C.A. – L.I.A, măsură pe care o menţine faţă de aceştia pentru următoarele 30 de zile, începând cu data de 02.02.2022. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de prezenta procedură rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 02 Februarie 2022”.


Amintim că la data de 5 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea şi Cluj-Napoca, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi nouă auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete,1 card bancar, 23950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Duminică judecătorii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 7 tineri din Zalău, respectiv: Labo Ionel, Chereji Andrei (zis Ghipsu), Prodan Mădălina, Brazdau Radu, Chichisan Vlad, Crăciun Alexandru și Islamovici Rareș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi sprijinul poliţiştilor din judeţele Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

La activități, au mai participat jandarmi din judeţele Sălaj și Cluj, precum şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

În continuare sunt desfăşurate activităţi  specifice,  având ca scop documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale desfăşurate cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

One thought on “Curtea de Apel Cluj îi menține în arest la domiciliu pe traficanții de droguri cercetați de DIICOT

  1. Wow, cea mai mare captura, felicitari domnu varga pentru articol, faceti bine ce faceti!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *