Delegație din Republica Moldova, în vizită de studiu la Primăria Municipiului Zalău

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, împreună cu viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, administratorul public, Călin Cristian Forț și secretarul general, Marina Fazacaș, au primit, astăzi, 19 septembrie, vizita unei delegații de primari și reprezentanți ai autorităților publice locale din Republica Moldova. Întâlnirea a avut loc în sala “Avram Iancu” din cadrul instituției și a avut ca scop consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, precum și consolidarea relațiilor dintre cele două comunități.
Delegația din Republica Moldova a fost formată din 20 de primari și reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiile Cahul și Ungheni, precum și din comunitățile învecinate. Vizita de studiu a acestei delegații a fost organizată în cadrul programului “EU4Moldova: Regiuni cheie”, implementat de către UNDP (United Nations Development Programme) și UNICEF (The United Nations Children`s Fund).
În cadrul întâlnirii de la Zalău, primarul Ionel Ciunt le-a transmis gânduri de bun venit în orașul nostru, intervenția dânsului fiind urmată de o scurtă prezentare istorică a municipiului și aspecte ce țin de organizarea și funcționarea instituției, cât și proiectele derulate de primărie.
Având în vedere scopul prezenței în municipiu al delegației, respectiv preluarea unor practici/proiecte, care să poată fi implementate și în comunitățile pe care aceștia le conduc, în cadrul întâlnirii, doamna Ramona Butcovan, șef serviciu Managementul Proiectelor, a prezentat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Zalău – 2024-2030, iar doamna Rodica Ciurte, șef serviciu Monitroizare Servicii Comunitare de Utilități Publice a prezentat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Zalău – 2021-2027. De asemenea domnul Cristian Taloș, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău a făcut o prezentare a structurilor instituționale, a documentelor strategice, respectiv a proiectelor implementate în cadrul Asociației.
🟢“Astăzi, împreună cu colegii din primărie am avut deosebita plăcere să primim vizita unei delegații de primari și reprezentanți ai autorităților publice locale din Republica Moldova. Această vizită de studiu face parte din programul “EU4Moldova: Regiuni-cheie. Echipa de experți ai programului a pus Zalăul pe lista orașelor în care și-au propus să organizeze întâlniri, apreciind că experiența Municipiului Zalău pe temele de interes pentru dânșii este una deosebit de relevantă, reprezentând un exemplu de bună practică, în măsură să inspire și să motiveze. Întâlnirea de astăzi a fost benefică pentru ambele părți, urmând să consolidăm relațiile dintre cele două comunități, cel mai probabil printr-un acord de înfrățire”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *