Depistați în trafic, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive

Luni, 19 decembrie a.c., la ora 23.00, pe strada Avram Iancu din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier Zalău au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din Zalău.

În urma testării preliminare pentru detectarea prezenţei substanţelor psihoactive în organism, rezultatul a fost pozitiv.

Marți, 20 decembrie a.c., la ora 00.40, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier Zalău au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a ieșit negativ, însă în urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat prezența unor substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Celor doi conducători auto le-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri sălăjeni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii sălăjeni vor continua aceste activități, deoarece scopul nostru îl reprezintă siguranța dumneavoastră, astfel că vă adresăm rugămintea de a respecta regulile de circulație și vă sfătuim să nu consumați alcool sau substanțe cu efect psihoactiv înainte de a vă urca la volan, să nu vă grabiți și să conduceți prudent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *