Deputat PSD, dr. Florian Neaga: Simplificarea procedurilor pentru ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar

Deblocarea posturilor din învăţământ şi sănătate reprezintă o măsură importantă adoptată de Guvern în contextul deficitului de cadre medicale înregistrat în unităţile sanitare, deficit înregistrat şi la spitalele mari din centrele universitare.

Un aspect foarte important este legat de faptul că prin intervenţia Guvernului a fost eliminată o mare parte din birocraţia necesară angajării unui medic sau asistent medical în sistemul public de sănătate. Astfel, nu mai este necesară adoptarea unui memorandum în cazul în care o persoană îşi prezintă demisia sau iese la pensie, unitatea sanitară putând angaja în cel mai scurt timp un nou specialist pe postul vacant.

Prin aceste noi măsuri, se are în vedere impulsionarea angajărilor atât în unităţile medicale din mediul rural sau din micile oraşe, cât mai ales la nivelul marilor centre medicale, acolo unde deficitul de personal şi numărul foarte mare de pacienţi care au nevoie de îngrijire medicală şi-au pus amprenta asupra gradului de suprasolicitare al cadrelor medicale şi a personalului auxiliar.

De asemenea, cresc şansele medicilor care au terminat pregătirea în diferite specialităţi medicale sau chirurgicale şi a absolvenţilor şcolilor postliceale de a ocupa un loc de muncă în ţară, şi a nu fi obligaţi să lucreze în străinătate.

Epuizarea profesională reprezintă de asemenea, unul dintre motivele pentru care deficitul de personal a înregistrat o creştere în ultimii ani la nivelul sistemului naţional de sănătate, iar implicarea Guvernului în deblocarea a peste 8.000 de posturi pe parcursul acestui an reprezintă una dintre măsurile corecte şi aşteptate de toţi colegii mei care muncesc în unităţile medicale.

Comunicat de presă – deputat PSD, Florian-Claudiu NEAGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *