Deputatul Florian Neaga PSD: „Angajații din Spitalul Județean de Urgență Zalău abandonați de miniștrii PNL”

Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii nu au și nici nu sunt dispuse să caute soluții pentru situația de discriminare în care se află angajații de la Radiologia Spitalului Județean de Urgență Zalău, transmite deputatul PSD, Florian Neaga.

Faptul că angajații Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean de Urgență Zalău nu beneficiază de încadrarea în condiții deosebite de muncă, cu drepturile legale aferente, precum colegii lor din alte spitale județene din țară, evidențiază anomalia existenței de măsuri diferite pentru angajați din aceeași categorie.

„Filiala sălăjeană a Sindicatului Sanitas a sesizat această anomalie și, ca urmare, am interpelat atât Ministerul Muncii, cât și Ministerul Sănătății, pentru a cere acțiune să corecteze această stare de fapt anormală și inacceptabilă.

Prin răspunsurile pe care mi le-au dat, cele două ministere recunossc implicit discriminarea angajaților de la Spitalul Județean care se supun zilnic unui mediu periculos fără a beneficia de drepturile legale care li se cuvin, dar spun sub diverse forme că nu au soluții și nici nu sunt dispuse să caute.

Ministerul Sănătății trimite sec angajații discriminați la Consiliul Județean Sălaj, care administrează Spitalul Județean, sau în instanță.

Iar Ministerul Muncii face largi trimiteri inutile la legile în vigoare, pe care le cunoaștem de altfel și sunt parte din problemă, și conchide scurt că nu are soluții.

Se impune un demers legislativ pentru norme mai clare, care să elimine practica măsurilor diferite pentru angajați din aceeași categorie. Altfel, un executiv slab și dezinteresat va avea tot timpul motive să se scuze pentru inechitățile din societate”, a transmis deputatul PSD, Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *