Deputatul Florian Neaga spune că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este un succes pentru o societate corectă

Deputatul Florian Neaga, singurul reprezentant al social-democrației sălăjene în Parlament apreciază într-o postare pe Facebook că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este un pas important pentru echitate în societate. Neaga se pronunță foarte clar pentru o societate fără categorii favorizate.


„Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – un succes al social-democrației autentice

Prin eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor s-a făcut o reparație morală importantă. Votul de săptămâna trecută pentru proiectul de lege al Partidului Social Democrat este un pas important pentru echitate, pentru o societate în care nu există categorii favorizate, un principiu ce stă la baza social-democrației autentice, care recunoaște obiectiv meritele tuturor.

Este însă doar un prim pas. Pentru că pensiile speciale ale celor peste 800 de parlamentari care erau beneficiari – o cheltuială de 53 de milioane de lei anual -, reprezintă doar 1,38 la sută din numărul total al pensiilor speciale în plată. Avem nevoie de demersuri urgente și clare pentru corectarea tuturor acestor defecte sociale.

Dacă cineva primește pensie în funcție de contributivitate, consider foarte nelalocul lui ca altcineva să beneficieze de drepturi la care nu și-a adus contribuția”, a scris deputatul Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *