Deputatul Liviu Balint considerat „antrenorul” echipei premierului Cîțu în lupta pentru șefia PNL

Dan Vîlceanu a fost validat azi pentru poziția de ministru de Finanțe, deși acesta nu este agreat de președintele partidului Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților.

Florin Cîțu a declarat ieri seară, că a convocat BPN, pentru că PNL trebuie să se concentreze pe guvernare. „Urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie”, a conchis premierul.

În imaginile transmise ieri seară din fața Vilei Lac, unde s-au adunat premierul, mai mulți miniștrii și lideri din echipa lui Cîțu, a apărut și deputatul Liviu Ioan Balint – parlamentar PNL de Dâmbovița. La declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu a fost prezent și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Apariția lui Liviu Balint în echipa premierului Florin Cîțu a surprins pe foarte multă lume din viața politică. Un fost coleg de partid cu Balint pe vremea când acesta era în PMP, Robert Turcescu a postat un mesaj pe Facebook legat de prezența acestuia în spatele premierului Cîțu.

„Ăla pe care l-am încercuit e Liviu-Ioan Balint. În 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). În septembrie 2017, a trecut la Partidul Social Democrat, iar în septembrie 2019, la Partidul Pro România. După ce a votat învestirea guvernului Orban, a demisionat și din acest partid și s-a înscris în ianuarie 2020 în Partidul Național Liberal. La cum se mișcă, eu cred ca e antrenorul echipei câștigătoare. Omul știe jocul”, spune fostul parlamentar PMP, Robert Turcescu – actual jurnalist.
Liviu Balint este deputat la al doilea mandat. A fost ales pentru prima dată pe listele PMP Sălaj în anul 2016, când a reușit să obțină fotoliul de deputat la redistribuire. Pentru al doilea mandat de deputat a candidat pe listele PNL Dâmbovița, fiind ales la fel prin redistribuirea voturilor.
Liviu Ioan Balint este secretarul Comisie de sănătate din Camera Deputaților, fiind coleg de comisie cu deputatul PSD Florian Neaga, dar și cu actualul președinte al PNL, Ludovic Orban – cel care l-a susținut pe lista PNL Dâmbovița pentru al doilea mandat de deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.