Deputatul PSD, dr. Florian Neaga, mesaj de Ziua Mondială a Farmacistului

Aniversăm la 25 septembrie Ziua Mondială a Farmacistului ca recunoaștere a rolului pe care farmaciștii îl au în sistemul de sănătate. Tema aleasă pentru aniversarea de anul acesta de către Federația Farmaceutică Internațională este ”Farmacia consolidează sistemele de sănătate”.
Farmacia este un domeniu în care profesionalismul la cel mai înalt standard este o condiție; farmaciștii trebuie să facă față rigorilor științei medicale, să cunoacă în detaliu foarte multe produse complexe, să consilieze pacientul în deplină cunoștință de cauză și cu aplecare spre situația specifică a acestuia.
Prin profesionalism, farmaciștii consolidează sistemul de sănătate, iar recunoașterea efortului pe care îl fac și importanței pe care o au în societate trebuie să se traducă în respect și o remunerare pe măsura solicitării profesiei. Farmaciști sunt oameni instruiți care, ca oricine din sistemul medical, se instruiesc permanent, pentru a asimila progresele pe care medicina le face în ritm tot mai accelerat.
Deputat PSD, Dr. Florian Neaga – prim-vicepreședinte PSD Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *