Deputatul PSD Florian Neaga a votat în sprijinul fermierilor și pentru dezvoltarea agriculturii

Camera Deputaților a adoptat azi proiectul de lege pe care l-am susținut în calitate de coinițiator alături de mai mulți colegi din PSD și care va da posibilitatea fermierilor să construiască în extravilan.

Odată votat în Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz, proiectul de lege 154/2021 pentru completarea articolului 23 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii va merge la promulgare și va deveni lege odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Se elimină un obstacol păgubos în activitatea fermierilor, care erau inutil obligați să cheltuie resurse importante și să piardă timp prețios pentru a trece mai întâi un spațiu în intravilan dacă doreau să construiască, să renoveze sau să extindă o fermă în extravilan. Era o piedică serioasă pentru dezvoltarea activității lor, practic pentru dezvoltarea agriculturii.

„Succesul inițiativei legislative este foarte important pentru înlesnirea investițiilor în construcții agricole pentru care fermierii pot accesa fonduri europene nerambursabile, fără ca aceste investiții să fie sub spectrul întârzierilor cu proceduri și cheltuieli pentru trecerea în intravilan”, a transmis deputatul PSD dr. Florian Neaga. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *