Deputatul PSD Florian Neaga, mesaj de Ziua Mondială a Educației

Azi, 5 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Educației. Această sărbătoare marchează aniversarea adoptării recomandării UNESCO din 1996 privind statutul profesorilor.

Profesorii sunt oameni valoroși cu abilități speciale, responsabili pentru formarea generațiilor viitoare. Ei trebuie sa fie dedicați și bine pregătiți, cu o capacitate mare de adaptare, trebuie să utilizeze metode noi și eficiente de predare pentru a asigura o educație de calitate. Schimbările în societate au loc din ce în ce mai alert, tehnologia aduce soluții noi și transformări rapide. Pentru competitivitate este nevoie de profesori foarte bine pregătiți. Aceștia au așadar la rândul lor nevoie de instruire permanentă și resurse pentru a putea să își desfășoare activitatea în mod eficient.

Educația este un factor determinant pentru structura și mai ales pentru evoluția unui popor. De aceea societatea investește profesorii cu încredere și în aceeași măsură cu o mare responsabilitate. Statul, prin factorii săi de decizie și autoritățile competente, trebuie să se asigure că persoanele care asigură educația sunt remunerate corespunzător, că le este apreciat efortul și responsabilitatea și că au la dispoziție resurse financiare și materiale cu care să aducă constant îmbunătățiri în învățământ.

 

Avem nevoie de învățământ de calitate pentru a putea face pași importanți înainte ca societate, ca țară. Avem nevoie de profesionalism din partea dascălilor și mai ales din partea celor care coordonează învățământul. Este necesară o legislație coerentă care să stimuleze performanța, o infrastructură școlară pusă la punct și o participare responsabilă din partea părinților în relația cu instituțiile din învățământ.

Educatia decide viitorul copiilor noștri, dar și viitorul țării! Din această perspectivă, rolul profesorilor este foarte important, iar mulțumirile și recunoștința noastră se îndreaptă azi către fiecare în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *