Deputatul PSD Sălaj, dr. Florian Neaga, mesaj de Ziua Europei

Ziua de 9 mai este sărbătoarea unității Europei. Iar România este deja de 17 ani parte a Uniunii Europene, ale cărei baze au fost puse în 1950 prin Declarația Schuman și care a devenit cea mai importantă și mai dezvoltată uniune de state naționale.
Prin apartenența la UE, România este angajată față de valorile europene – democrația, statul de drept, drepturile omului și economia de piață -, esențiale pentru o viață bună. În 17 ani, țara noastră a făcut progrese mari prin alinierea la standardele europene. Accesul la fondurile europene a însemnat modernizare în toate domeniile. Iar importanța liberei circulații și a cooperării strânse cu celelalte state membre trebuie apreciată la adevărata valoare. Avem un parcurs economic alături de unele dintre cele mai dezvoltate țări ale lumii.
Semnificația apartenenței la Europa civilizată este una cu totul specială pentru noi, având în vedere că mâine, 10 mai, sărbătorim și Ziua Independenței de Stat a României – se împlinesc 147 de ani de când Mihail Kogălniceanu proclama în Camera Deputaților că suntem națiune de sine stătătoare și România s-a afirmat ca stat european independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *