Detalii din dosarul de droguri al DIICOT Sălaj: cum acționa și vindea droguri „capul rețelei” Chereji Andrei (zis Ghipsu)

Unul dintre cele mai spectaculoase dosare din ultima perioadă intrumentate de procurorii DIICOT Sălaj privește traficu, vânzarea și deținerea de dorguri de mare risc (cocaină, extasy), dar și substanțe psihoactive (sare de baie) în cantități însemnate pe raza județului Sălaj.

Pentru a arată tinerilor cât de periculos este consumul de droguri de mare risc (cocaină, extasy, etc) sau substanțele psihoactive (sare de baie), Ziarul Monitorul de Sălaj a cerut și obținut de la DIICOT – Sediul Central rechizitoriul instrumentate de procurorii DIICOT Sălaj în dosarul de trafic de droguri de mare risc în care sunt trimiși în judecată mai mulți tineri din Zalău, jud. Sălaj. Vom publica în perioada următoare mai multe articole despre activitatea infracțională a inculpaților, gravitatea faptelor, despre cum erau introduse în România cantități importante de cocaină și cum erau vândute drogurile, dar și consecințele acestor infracțiuni.


Procurorul de caz, Dan Budușan a reușit într-un timp relativ scurt să investigheze, să probeze activitatea infracțională și să trimită în judecată un grup de 11 tineri – majoritatea din Sălaj, care aduceau droguri de mare risc din Spania, Italia, Olanda și România, droguri pe care le vindeau pe raza județului Sălaj, reușind să facă profituri de miliarde de lei vechi și totodată să distrugă visele a zeci sau chiar sute de tineri care consumat aceste droguri foarte periculoase.

„Capul rețelei” este un fost pușcăriaș din Zalău, Chereji Andrei zis Ghipsu, care împreună cu alți doi tineri – Labo Ionel și Brăzdău Radu, aduceau în Sălaj din străinătate droguri periculoase, iar cu ajutorul a mai multor „locotenenți” vindeau drogurile către tineri cu sume începând de la 75 de lei (sare de baie) până la 100 euro gramul de cocaină.

La începutul lunii iunie, polițiști din cadrul IPJ Sălaj și IJP Bihor sub coordonarea procurorului de caz DIICOT Sălaj, Dan Budușan, au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară și nouă percheziții auto în județele Sălaj și Cluj. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, dar și mai multe arme albe.

49 persoane au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj și audiate, iar în urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore. Ulterior persoanele reținute au fost arestate preventiv, iar în prezent 6 inculpați se află în arest la domiciliu și un inculpat în Arestul IPJ Sălaj.

La data de 22 octombrie, procurorul de caz DIICOT Sălaj, Dan Budușan a trimis dosarul Tribunalului Maramureș, fiind trimiși în judecată un total de 11 inculpați.

Procuror DIICOT, Dan Budușan, apel către TINERI: „Cocaina distruge creierul și poate duce la moarte subită”

„Există tineri care, în urma consumului de astfel de substanţe, au ajuns la dependenţă şi, în lipsa resurselor financiare necesare pentru procurarea de noi substanţe, comit infracţiuni pentru a face rost de bani în vederea cumpărării de droguri sau comit infracţiuni grave pe fondul consumului de astfel de substanţe.

Gravitatea faptelor rezultă şi din natura substanţelor comercializate, substanţe care sunt deosebit de periculoase. În acest sens, trebuie menţionat că, dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este cannabisul și cocaina, cu predilecţie de către tineri. Cocaina consumată sub formă de praf este considerată cea mai folosită substanţă ilegală din lume.

Consumul pe termen lung a acestei substanţe poate duce la modificări în creier cum se observă şi la alte droguri adictive. Se crede că disponibilitatea, potenţa înaltă şi preţul mare al cocainei în anii recenți contribuie la creşterea tulburărilor legate de consumul de cocaină.

Caracteristicile dependenţei de cocaină și substanțe psihoactive sunt consumul compulsiv, tolerant la efectele sale şi sevrajul. Consumul poate interfera cu familia, şcoala şi profesia şi poate determina probleme legale.

Cocaina este unul dintre cele mai periculoase droguri cunoscute, iar odată ce o persoană începe să consume cocaină efectele fizice și psihice sunt atâta de puternice încât revenirea la normalitate este aproape imposibilă.

După încetarea efectului cocainei consumatorul rămâne într-o stare de anxietate, depresie și irascibilitate, care adesea îl încurajează să mai consume o doză, iar din acest motiv prizarea cocainei poate duce foarte ușor la dependență.

Toate studiile de specialitate arată faptul că consumul de cocaină poate duce la moarte subită, prin stopcardiorespirator, hemoragii cerebrale sau infract”, spune procurorul de caz DIICOT Sălaj, Dan Budușan


Totul a început în anul 2019 când unul dintre inculpați aducea droguri din Cluj și le vindea în Sălaj, iar procurorii DIICOT Sălaj l-au prins

Parte din rechizitoriul instrumentat de procurorul de caz DIICOT Sălaj, Dan Budușan: „În data de 21.01.2020, organele de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizare Sălaj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc întrucât începând cu anul 2019, nu se cunoaște data exactă, SAS DORIN GHEORGHE   , achiziționează diferite  cantități de droguri de risc din municipiul Cluj-Napoca, precum și din municipiul Baia Mare, din care o parte o utilizează pentru consum propriu, iar o altă parte o valorifică unor tineri din anturajul acestuia , find înregistrat la DIICOT  – Biroul Teritorial Sălaj dosarul nr. ***  .

De asemenea  din procesele verbale de investigații efectuate de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, a rezultat faptul că inculpatul SAS DORIN GHEORGHE    este dirijat în activitatea infracțională de achiziționare a substanțelor psihoactive de către  inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , având porecla ”***  ”.

Astfel, din procesele verbale de investigații efectuate de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, precum și din procesele verbale de  consemnare a convorbirilor telefonice  rezultă faptul că inculpatul SAS DORIN GHEORGHE   , la solicitarea inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN , având porecla ”***  ”, s-a deplasat în data de 06.08.2020 din aeroportul Cluj Napoca cu o aeronavă a companiei ***   în orașul Eindhoven – Olanda de unde a preluat un autoturism în care se va afla disimulată o cantitate de droguri, respectiv cocaină pe care a introdus-o în țară prin punctul de trecere a frontierei Borș.

Totodată din procesele verbale de investigații efectuate de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj rezultă faptul că SAS DORIN GHEORGHE    a predat această marfă lui CHEREJI ANDREI ADRIAN , având porecla ”***  ”, acesta la rândul lui valorificând cantitatea de droguri introdusă în țară unor tineri din anturajul acestuia.

Totodată din procesele verbale de investigații efectuate de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj precum și din procesele verbale de consemnare a convorbirilor telefonice rezultă faptul că în data de 25.11.2020, inculpatul SAS DORIN GHEORGHE    la solicitarea inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  s-a deplasat din nou în Olanda, respectiv în orașul Eindhoven, cu autoturismul ***, de culoare albastră având numărul de înmatriculare ***  , aparținând lui *** , CNP ***  , SAS DORIN GHEORGHE    fiind însoțit de către concubina acestuia *** , CNP ***  .

Din acest oraș inculpatul SAS DORIN GHEORGHE    a achiziționat de la o persoană necunoscută cantitatea de 665 grame substanțe psihoactive pentru suma de 2.000 euro, iar ulterior a disimulat această cantitate de droguri în autoturismul marca ***, de culoare albastră având numărul de înmatriculare ***  , după care s-a deplasat în România împreună cu *** , pentru a preda această marfă inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN .

În data de 28.11.2020, cu ocazia unui control efectuat de către organele poliției judiciare din Germania, inculpatul SAS DORIN GHEORGHE    a fost surprins pe raza localității Waidhaus, conducând autoturismul marca ***, având numărul de înmatriculare ***  , împreună cu ***  și întrucât acesta avea un comportament specific persoanelor consumatoare de droguri, cu ocazia controlului efectuat asupra acestui autoturism organele poliției judiciare din Germania au depistat asupra acestuia cantitatea de 665 grame substanțe psihoactive.

Din Adresa nr. 2851291 din data de 01.02.2021 a Inspectoratului General al Poliției Române – Biroul Internațional Interpol rezultă faptul că SAS DORIN GHEORGHE    a făcut obiectul unei cercetări penale condusă de Parchetul  Weiden in der Oberpfalz, pentru import ilegal de substanțe psihoactive în cantitate de 665 grame, fiind cercetat în stare de arest preventiv în perioada 29.11.2020-21.04.2021.

De asemenea, din adresa nr. 2851291/DAI din data de 04.05.2021 a Inspectoratului General al Poliției Române – Biroul Internațional Interpol rezultă faptul că SAS DORIN GHEORGHE    a fost trimis în judecată de către Parchetul  Weiden in der Oberpfalz, pentru săvârșirtea infracțiunii de import ilegal de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, respectiv importul cantității de 648,4 grame de 3-CMC (clefedronă) , fiind condamnat de către Judecătoria din Weiden la pedeapsa închisorii de 1 an cu suspendare, sentința nefiind definitivă. (Vol. 1 fila 24)

 Totodată, din procesele verbale de investigații efectuate de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj precum și din procesele verbale de consemnare a convorbirilor telefonice rezultă faptul că inculpatul  CHEREJI ANDREI ADRIAN  având porecla ***  , este sprijinit în desfășurarea activităților infracționale de către inculpații LABO IONEL ADRIAN    și BREAZDĂU RADU BOGDAN .

Astfel din  aceleași procese verbale de investigații rezultă faptul că CHEREJI ANDREI ADRIAN , LABO IONEL ADRIAN   și BREAZDĂU RADU BOGDAN  achiziționează diferite  cantități de droguri de risc și de  mare risc din Spania, Olanda și din România din care o parte o utilizează pentru consum propriu la diferite petreceri organizate pe raza jud. Sălaj, iar o altă parte o valorifică unor tineri din anturajul acestora, respectiv unor persoane de încredere prin intermediul lui ONUȚAN GABRIEL SZILARD , CNP ***   , SAS DORIN GHEORGHE    CNP ***   , PIRUI IOANA ROXANA    , CNP ***  , CRĂCIUN ALEXANDRU  , CNP ***  , MUREȘAN IONUȚ ILIE TEODOR , CNP ***  ,  HENDEA IOAN , CNP ***  , PRODAN MĂDĂLINA MARIA  CNP ***  , CHECHISAN VLAD DĂNUȚ , CNP ***   ISLAMOVICI RAREȘ SORIN  CNP ***  , fiind identificați ca și clienți ai acestora *** , *** , ***  , ***  , *** , ***  ,  *** , ***  , ***  , *** , ***  , ***  , ***  , ***  , ***  , ***  , *** , ***  , având porecla ”***  ”, ***  , având porecla ”***  ”, ***  , *** , ***  , *** , *** , ***  , *** , ***  , *** , *** , *** , *** , ***  , ***  , *** , ***  , ***  , având porecla ”***  ”, ***  , *** , *** , ***  , având porecla ”***  ”, *** , *** , *** , *** , ***  , ***  , ***  , *** , CHECHISAN VLAD DĂNUȚ , ***  , ***  , ***  , ***  , ***  , *** , ***  , având porecla ”***  ”, ***  .

Pentru probarea activității infracționale a inculpaților CHEREJI ANDREI ADRIAN  LABO IONEL ADRIAN  , BREAZDĂU RADU BOGDAN , ONUȚAN GABRIEL SZILARD , SAS DORIN GHEORGHE   , CRĂCIUN ALEXANDRU  , MUREȘAN IONUȚ ILIE TEODOR , HENDEA IOAN , PRODAN MĂDĂLINA MARIA , CHECHISAN VLAD DĂNUȚ , ISLAMOVICI RAREȘ SORIN , s-a dispus  în baza art. 148 C.p.p. și  art. 150 C.p.p. folosirea în cauză a unor investigatori sub acoperire și a unor colaboratori în vederea culegerii de date și informații privind activitatea infracțională a inculpatilor cercetati in prezentul dosar sau alte persoane în legătură infracțională cu aceștia”.

Procurorii DIICOT Sălaj l-au trimis în judecată pe Chereji Andrei (zis Ghipsu) pentru două infracțiuni și riscă o pedeaspsă maximă de 15 ani de închisoare cu executare

„CHEREJI ANDREI ADRIAN  pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de:

 – art. 2 alin. 1 și 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p.,  (7 acte materiale, 93,80 grame cocaină) respectiv cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept, fapta fiind comisă în formă continuată ce  se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

 • 16 alin.1 din Legea 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p. (899 acte materiale -2.531 plicuri conținând substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive) respectiv fapta persoanei care, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile prezentei legi, efectueaza operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fapta fiind comisă în formă continuată, pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de la 6 luni la 3 ani sau amendă;

-totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Procurorii DIICOT Sălaj au dispus clasarea cauzei față de suspecta PIRUI IOANA ROXANA (soția lui Chereji Andrei – zis Ghipsu) , pentru săvârșirea infracțiunii prev.de :

 • 2 alin. 1 și 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., (2 acte materiale) respectiv cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept, fapta fiind comisă în formă continuată și  se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Peste 2 miliarde de lei vechi făcuți de Ghipsu din vânzarea de droguri, bani confiscați de DIICOT

Procurorii DIICOT au dispus confiscare de la Chereji Andrei a sumei de 6.150 lei sumă găsită la percheziții, dar și confiscarea sumei de 8.000 lei reprezentând cantitatea de 12,8 grame cocaină valorificată de inculpat colaboratorilor autorizati, precum si confiscarea sumei de 189.825 lei reprezentând contravaloarea unui număr de 2.531 de plicuri continând substante susceptibile de a produce efecte psihoactive .( 2.531 plicuri x 75 lei plicul ).

Activitatea infracțională a inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN rezultă  din următoarele mijloace de probă :

„1.Astfel din declaratia martorului ***  (Vol. 7 Fila 66) rezultă faptul că în cursul anului 2020 acesta a încheiat un număr de 3 tranzacții cu inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , respectiv  a achiziționat de la acesta substanțe psihoactive la prețul de 75 lei plicul.

 1. De asemenea activitatea infracțională a inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN   rezultă și din declarația de recunoaștere a inculpatului ISLAMOVICI RAREȘ SORIN  din data de 16.06.2021 (Vol. 6, fila 259) care arată faptul că în luna septembrie 2020 inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , i-a propus să vândă substanțe psihoactive pentru acesta, și întrucât a fost de acord a vândut pentru acest inculpat în perioada septembrie 2020-05.06.2021 substanțele psihoactive fiind procurate de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  de la o persoană necunoscută din  Olanda, precum și din mun. Turda de la BALOGH SORIN  .

De asemenea, din declarația acestui inculpat rezultă modul în care inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , cu ajutorul unui cântar electronic porționa la locuința acestuia din mun. Zalău substanțele psihoactive achiziționat vrac din orașul Turda în plicuri cu cantitatea de aprox. 0,8 grame pe care acesta ulterior le vindea la prețul de 75 lei plicul.

Din declarația aceluiași inculpat rezultă faptul că în repetate rânduri inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  conducea autoturismele marca Mercedes sau *** aparținând acestuia pe ruta Zalău-Turda, atât sub influența substanțelor psihoactive, cât și fără a deține permis de conducere valabil pe teritoriul României.

2.Activitatea infracțională al inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  rezultă și din declarația inculpatului ISLAMOVICI RAREȘ SORIN , din data de 04.08.2021 care în prezența aprărătorului ales a descris activitățile infracționale ale inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  (vol. 30, Fila 160).

3.Activitatea infracțională a inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN   rezultă și din declarația de recunoaștere a inculpatului  HENDEA IOAN  din data de 09.06.2021 (Vol. 6, fila 276) care arată faptul că în luna octombrie 2020 inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , i-a propus să vândă substanțe psihoactive pentru acesta, și întrucât a fost de acord a vândut pentru acest inculpat în perioada octombrie 2020-aprilie 2021 astfel de substanțe lui *** , *** , *** , *** , *** , *** , ***  , *** , *** , *** , *** , *** , ***   , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , ***  substanțele psihoactive fiind procurate de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  din mun. Cluj Napoca, precum și din mun. Turda de la  o persoană necunoscută având prenumele ***.

De asemenea din declarația aceluiași suspect  rezultă faptul că în repetate rânduri inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  conducea autoturismele marca Mercedes sau *** aparținând acestuia pe ruta Zalău-Turda, atât sub influența substanțelor psihoactive, cât și fără a deține permis de conducere valabil pe teritoriul României.

 1. 4. De asemenea, activitatea infracțională a inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN rezultă și din declarațiile suspectului MUREȘAN IONUȚ ILIE TEODOR (vol.5, fila 294; vol.6, fila 240; vol.6, fila 291) din care rezultă faptul că începând cu luna septembrie 2020 acesta a fost racolat de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  pentru a valorifica substanțe psihoactive.

Întrucât inculpatul a fost de acord cu propunerea  inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  începând cu luna septembrie 2020 acesta a valorificat la solicitarea lui CHEREJI ANDREI ADRIAN  substanțe psihoactive lui *** , *** , *** , *** , *** , *** , HENDEA IOAN , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , ***  la prețul de 75 lei plicul sau cu titlu gratuit.

5.Totodată, activitatea infracțională a inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  rezultă și din declarația inculpatului SAS DORIN GHEORGHE    (vol.6, fila 312-324) care în prezența apărătorului ales al acestuia, cât și în prezența apărătorului ales al inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN , a arătat faptul că începând cu luna august 2020 acesta a fost racolat de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  pentru a valorifica substanțe psihoactive.

Întrucât inculpatul a fost de acord cu propunerea  inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  începând cu luna august 2020 acesta a valorificat la solicitarea lui CHEREJI ANDREI ADRIAN  substanțe psihoactive lui *** , *** , tatăl lui având o firmă de transport, *** , *** , MUREȘAN IONUȚ ILIE TEODOR , *** , *** , ***  , *** , *** , *** ,  *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** , *** .

De asemenea din declarația aceluiași suspect  rezultă faptul că în repetate rânduri inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  conducea autoturismele marca Mercedes sau *** aparținând acestuia pe ruta Zalău-Turda, atât sub influența substanțelor psihoactive, cât și fără a deține permis de conducere valabil pe teritoriul României.

Totodată , din declarația suspectului SAS DORIN GHEORGHE    rezultă activitatea infracțională a inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  de achiziționare de substanțe psihoactive din Olanda, de introducere frauduloasă a acestor substanțe psihoactive în România,de disimulare a acestor substanțe psihoactive în apartamentele deținute de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , de porționare și de valorificare a acestor substanțe unor persoane cercetate pentru trafic de droguri din zona județului Cluj.

 1. De asemenea, din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă modul în care inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN și-a procurat cantitatea de 80 grame cocaină pe care ulterior a valorificat-o unor tineri de pe raza județului Sălaj pentru sume cuprinse între 80 și 100 de euro.

Astfel din  declarația lui ***    din data de 08.07.2021 rezultă faptul că în cursul anului 2016, a fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 4 ani pe care a executat-o în Penitenciarul Bistriţa, fiind coleg de celulă cu *** .

După eliberarea din penintenciar ***  a locuit o perioadă în Anglia împreună cu acesta din urmă, ***  ocupându-se în această țară cu valorificarea de substanțe psihoactive.

La începutul anului 2020, ***  s-a întors în România, iar în mun. Cluj Napoca i-a cunoscut pe POP DANIEL EDVIN   și BOLDIZSAR DOMINIK , care i-au propus acestuia să valorifice cantitatea  de 80 grame de cocaină în mun. Baia Mare, pentru suma de 8.000 de euro din care suma de 1.000 de euro să îi revină lui *** , suma de 1.000 de euro să îi revină lui POP DANIEL EDVIN   , iar diferența de 6.000 de euro urma să îi fie predată lui BOLDIZSAR DOMINIK .

Întrucât ***  a fost de acord cei trei s-au deplasat în  mun. Baia Mare, cu autoturismul marca *** aparţinând lui POP DANIEL EDVIN    cu nr. de înmatriculare ***, unde BOLDIZSAR DOMINIK  i-a predat lui ***  o pungă albă în care se afla cantitatea de 80 de grame de cocaină, spunându-i acestuia să o valorifice pentru suma de 8.000 de euro, iar ulterior să se întoarcă la autoturism pentru a împărţi această sumă de bani.

De asemenea,  din declarația lui *** , rezultă faptul că acesta a preluat marfa predată de BOLDIZSAR DOMINIK , dar nu a valorificat-o în mun. Baia Mare, ci s-a întors în mun. Zalău și a ascuns-o într-o garsoniera din cartierul Păcii, unde acesta își avea reședința.

În perioada următoare , respectiv la începutul lunii februarie 2020 ***  l-a contacat telefonic pe ***  care se afla în Anglia, ocazie cu care i-a comunicat acestuia că deține cantitatea de 80 grame de cocaină și dorește să o valorifice.

Cu această ocazie ***  i-a comunicat acestuia că va discuta cu un prieten din mun. Zalău, respectiv cu inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  și care în perioada următoare îl va contacta pentru a-i achiziționa cantitatea de 80 grame de cocaină.

Prin urmare la începutul lunii februarie 2020, ***  a fost contactat de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  pentru a achiziționa de la acesta cantitatea de 80 grame de cocaină în schimbul sumei de 20.000 lei, urmând ca tranzacția să fie efectuată în zilele următoare în jud. Cluj, întrucât la momentul respectiv inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  nu deținea această sumă de bani.

Astfel, după câteva zile ***  s-a deplasat la locuința unui fost coleg din Penitenciarul Bistrița, respectiv *** , care își avea domiciliul jud. Cluj, unde ***  s-a întâlnit cu inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN .

De asemenea, din declarația lui ***   rezultă faptul că acesta s-a întâlnit cu inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , în jud. Cluj, inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  venind la întâlnire împreună cu inculpatul ISLAMOVICI RAREȘ SORIN , acesta din urmă conducând autoturismul marca ***, de culoare neagră, cu numere de înmatriculare de Danemarca, respectiv *** . La un moment dat ***  i-a predat inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  cantitatea de 80 grame cocaină, ocazie cu care inculpatul a refuzat să îi predea acestuia suma de 20.000 lei, după care împreună cu inculpatul ISLAMOVICI RAREȘ SORIN  s-au deplasat în mun. Zalău, unde inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN  a valorificat această cantitate de cocaină unor tineri din jud. Sălaj pentru sume cuprinse între 80-100 euro gramul.

 1. Activitatea infracțională al inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN rezultă și din declarația inculpatei PRODAN MĂDĂLINA MARIA , care în data de 03.08.2021 în prezența apărătorului ales a descris activitățile infracționale ale inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN.

De asemenea, activitatea infracțională al inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  rezultă și din declarația inculpatei PRODAN MĂDĂLINA MARIA , care în data de 12.08.2021 în prezența apărătorului ales a descris activitățile infracționale ale inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN.

 1. Activitatea infracțională al inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN rezultă și din declarația inculpatului ONUȚAN GABRIEL SZILARD , care în data de 15.09.2021 în prezența aprărătorului desemnat din oficiu a descris activitățile infracționale ale inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN , respectiv modul în care a fost racolat de către acesta pentru a valorifica substanțe psihoactive unor tineri de pe raza mun. Zalău.

10. Activitatea infracțională al inculpatului CHEREJI ANDREI ADRIAN  rezultă și din declarația inculpatului LABO IONEL ADRIAN   din data de 12.10.2021 în care acesta descrie activitatea infracțională de achiziționare a substanțelor psihoactive de către inculpatul CHEREJI ANDREI ADRIAN , de la două persoane necunoscute din Olanda”.

Al doilea dosar deschis de DIICOT pe numele lui Chereji Andrei, în care este cercetat pentru 2 infrațiuni. Riscă o condamnare de încă 15 ani de închisoare cu executare

Procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei privind pe :

CHEREJI ANDREI ADRIAN3 , pentru savarsirea infractiunilor prev. de:

 • 2 alin. 1 și 2 din Legea 143/2000, respectiv cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept, ce se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
 • 16 alin.1 din Legea 194/2011, respectiv fapta persoanei care, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile prezentei legi, efectueaza operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de la 6 luni la 3 ani sau amendă;
 • totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 lit. a C.p.,
 • și continuarea cercetărilor într-un nou dosar înregistrat la DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *