Directiva privind reducerea emisiilor industriale: Daniel Buda cere Comisiei Europene ajutoare financiare pentru fermieri, împovărați de sarcini birocratice

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, cere resurse financiare pentru fermieri, împovărați de sarcini birocratice prin extinderea domeniului de aplicare a directivei privind reducerea emisiilor industriale la bovine și prin scăderea pragului pentru porci și păsări.

”Directiva privind reducerea emisiilor industriale rămâne un subiect principal în dezbaterile din cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. Propunerea Comisiei extinde domeniul de aplicare la bovine și scade pragul pentru porci și păsări, în urma unei evaluări de impact, însă datele folosite se bazează pe datele Eurostat din 2016 și doar după câteva luni de la adoptarea acestei propuneri, Eurostat a venit cu date noi din 2020. Această actualizare arată diferențe mari în ceea ce privește densitatea per fermă și concentrarea unor chestiuni care sunt cunoscute de către Comisia AGRI”, a detaliat acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *