Directorul Companiei de Apă Zalău, chemat la raport de primarul Ionel Ciunt pentru a explica stadiul lucrărilor la rețelele de apă și canalizare

M

Reprezentanții Companiei de Apă au explicat în ședința de Consiliul Local situația lucrărilor de pe șantierele din Zalău (VIDEO)

La invitația Consiliului Local, reprezentanții Companiei de Apă, au explicat în cadrul ședinței de azi, situația lucrărilor de pe șantierele din Zalău. Tot în cadrul ședintei, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a atras atenția că proiectele municipalității sunt într-o situație dificilă, din cauza mai multor lucrări nefinalizate ale Companiei de Apă.

”Noi am vrut și vrem în continuare să lucrăm ca niste oameni normali din toate punctele de vedere și am gândit așa. Dacă pe o stradă se suprapune un proiect de-al nostru cu unul de la Compania de Apă, să ne punem acord astfel încâ, Compania de Apă să fie prima, să-și pună conductele subteran, după care venim noi cu lucrările noastre, să punem asfalt. Din păcate, suntem într-o situație extrem de dificilă, proiectele noastre pe fonduri europene sunt în pericol. Dacă nu finalizăm aceste proiecte până la finalul anului 2023, trebuie să punem toată valoare proiectului din bugetul local. Ar fi o mare nedreptate pe care ar trebui să o suporte comunitatea din Zalău. Nu mai putem să păsuim”, a spus Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

De asemenea, Directorul Companiei de Apă Sălaj, Marcel Zaharia, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor după care a explicat situația unui contract problematic, ”Extinderea rețeleor de alimenatre cu apă și canalizare în municipiul Zalău. Contractul avea termen de finalizare în 17 iunie 2022, dar a fost prelungit pană la 1 august. Din acest contract de lucări fac parte și lucrările din Ortelec.

”Din păcate constructorul care realizează lucrările acestui proiect are mari probleme financiare și a intrat în insolvență. Cu toate acestea, Compania de Apă Someș va duce la bun sfârșit lucrările pe acele tronsoane pe care primăria Zalău are în prezent lucrări pe fonduri europene sau guvernamentale”, a spus Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apă Someș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *