Directorul executiva al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, despre acțiunile premergătoare Sărbătorilor Pascale

Într-un interviu acordat ziarului Monitorul de Sălaj, directorul executiv al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, a prezentat astăzi acțiunile premergătoare Sărbătorilor Pascale. Totodată, șeful instituției a vorbit și despre acțiunile desfășurate în echipe mixte cu Direcția de Sănătate Publică Sălaj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sălaj.


Recomandările directorului DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, privind condițiile de sacrificare a mieilor

Mieii se pot sacrifica în unități de abatorizare autorizate sanitar-veterinar sau în locurile special amenajate care vor fi autorizate temporar, aceste locuri se vor autoriza la solicitarea scrisă a primăriilor. Se vor putea sacrifica miei care sunt crotaliați, care dețin formular de mișcare, care sunt transportați cu mijloc de transport autorizat și care respectă regulile de protecție și bunăstare a animalelor.

„Mieii se pot sacrifica tradițional în gospodăria proprie respectându-se normele de protecție și bunăstare a animalelor și cu controlul cărnii realizat de medicul veterniar”, declară directorul Mircea Martin. 

Directorul DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, recomandă cu privire la achiziția și consumul de ouă, să se facă din unități autorizate sanitar-veterinar, piețe agroalimentare sau ferme.

„Cetățenii trebuie să știe că ouăle să fie ambalate corespunzător, să fie marcate (ștampilă), să nu fie sparte și să nu fie murdare cu dejecții. La fel și produsele lactate trebuie achiziționate din unități autorizate sanitar-veterinar, piețe agroalimentare, iar laptele poate fi achiziționat și de la automatele de lapte înregistrate sanitar-veterinar”, spune directorul Mircea Martin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *