Discursul eurodeputatului Cristian Teherş în fața a zeci de mii de protestatari

Sâmbătă au avut loc proteste uriaşe în Bucureşti, la care au participat, potrivit estimărilor, între 15 şi 30 de mii de oameni. Au luat cuvântul personalităţi publice îndrăgite de români, precum Dan Puric, Călin Georgescu sau europarlamentarul Cristian Teherş.

Europarlamentarul Cristian Teherş a readus în memoria românilor adunaţi în număr mare la protest jertfa tinerilor care, acum 30 de ani, şi-au asumat chiar riscul de a muri pentru ca noi să fim liberi.

„Biblia ne învaţă: „Cunoaşte-ţi Adevărul şi Adevărul vă va face liberi!” De un an jumate, atât guvernul României, cât şi autorităţile de la Bruxelles ne vând o grămadă de minciuni şi uitaţi-vă unde am ajuns astăzi: ca să îţi iei cele necesare, să îţi trebuiască ba vaccin, ba certificat verde. Asta-i libertatea pentru care în urmă cu 30 de ani în acest loc sfânt au murit oameni? Libertatea este cel mai de preţ dar pe care Dumnezeu ni l-a dat după viaţă. Avem obligaţia de a lupta pentru această libertate nu numai pentru noi, dar pentru generaţiile care vin după noi! Dacă, în urmă cu 30 de ani, nişte tineri nu şi-ar fi asumat riscul chiar de a muri ca noi să fim liberi, astăzi nu aveam această şansă ca să protestăm pentru drepturile noastre. Avem obligaţia şi datoria să ducem mai departe această luptă pentru libertate, pentru democraţie şi pentru demnitate!”, a încheiat Terheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.