Doctor Pop Silvășan Dan (Șimleu): „Asistăm la distrugerea sistematică a învățământului românesc”

Liderul Pro România din Șimleu, medicul Pop Dan Silvășan, critică în termeni duri politizarea sistemului de învățământ prin noile numiri de directori făcută chiar azi de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.


Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a dispus numirea, prin detașare în interesul învățământului, a 61 de directori și directori adjuncți de școli și grădinițe din județ. Printre cei numiți se numără Lipo Angela care a fost detașată ca director la Școala Gimnazială Silvania din Șimleu. Lipo Angela este membră PNL, a candidat pe listele PNL și a intrat în Consiliul Local Șimleu, dar a candidat și la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților.


Doctorul Silvășan acuză PNL-ul de această acțiune masivă de politizare a unităților de învățământ, în special cele din orașul Șimleu Silvaniei, unde spune el, au fost promovați în foliile de director „numai pe criteriul carnetului de partid” sau „cei mai obedienți susținători ai primarului și liderului de partid”.

„Asistăm la distrugerea sistematică a învățământului românesc. Ceea ce se întâmplă în Șimleu cu numirea directorilor de școli numai pe criteriul carnetului de partid este un lucru foarte negativ. După părerea mea un director de școală, inspector școlar nu ar trebui să facă politică. Ar trebui să fie cel mai competent profesor nu cel mai obedient susținător a primarului, președinților de partid etc. În schimb în anul 2016 în guvernarea PSD, directorii au fost numiți în baza unui examen. Dar nu uitați BĂI P-e-N-e-L-iȘTILOR ! Că generațiile pe care voi le distrugeți, vor fi generațiile care…nu vă vor plăti pensia”, este reacția medicului dentinst Pop Silvășan Dan – consilier local în Șimleu Silvaniei. 

One thought on “Doctor Pop Silvășan Dan (Șimleu): „Asistăm la distrugerea sistematică a învățământului românesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *