Dosare penale pe bandă rulantă pentru infracțiuni constatate în trafic. Acoolul la volan în TOP

La sfârșitul de săptămână, 29-31 octombrie, polițiștii sălăjeni au întocmit 9 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier, comise pe drumurile din județ.

Conducere cu permisul suspendat-Badon

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Zalău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 16 septembrie a.c., un bărbat, de 48 de ani, din județul Vaslui, a condus un autoturism prin localitatea Badon, având dreptul de a conduce suspendat.

La data opririi barbatului în trafic, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, acesta le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile din Italia.

Ulterior, cu ocazia implementării în bazele de date, s-a stabilit faptul că, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de „conducere fără permis”, faptă prevăzută și pedepsită de art.335 alin.2 din Codul penal.

Conducere cu permis necorspunzător categoriei – Cehu Silvaniei

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din Cehu Silvaniei au oprit în trafic, pe strada Hododului, din Cehu Silvaniei, un ansamblu de vehicule, condus de tânăr de 18 ani, din Cehu Silvaniei.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, tânărul deținea permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte ansamblul condus.

Polițiștii continuă cercetările pentru conducere cu permis necorespunzător categoriei.

Conducere sub influența alcoolului- comuna Rus

Vineri, 29 octombrie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au oprit în trafic, pe Drumul Județean 109E, în localitatea Rus, un autovehicul, condus de un tânăr de 27 de ani, din județul Cluj.

Polițiștii au sesizat faptul că acesta emana halenă alcoolică, astfel că l-au testat cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Conducere fără permis și sub influența alcoolului- Crișeni

Vineri spre sâmbătă, puțin după miezul nopții, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au oprit în trafic, pe Drumul Național 1H, în localitatea Crișeni, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Zalău.

Din verificările efectuate în bazele de date a reieșit că, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii i-au cerut acestuia să se supună testării cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru comiterea a două infracțiuni, respectiv conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Conducere fără permis – Sărmășag

Sâmbătă, 30 octombrie, la ora 21:17, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag au oprit în trafic, în localitatea Sărmășag, un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 29 de ani, din comuna Bobota.

Polițiștii au efectuat verificarea  documentelor și au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru conducere fără permis.

 Tamponare provocată de un bărbat fără permis și sub influența alcoolului- Sărmășag

Sâmbătă, 30 octombrie, la ora 19:54, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unei tamponări, în localitatea Sărmășag.

La fața locului, polițiștii au constatat că, un bărbat din comuna Crasna, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Sămășag, la intersecția străzilor Primăverii și Crinului, nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul, condus de o femeie, din Sărmășag.

În urma evenimetului au rezultat doar pagube materiale.

Polițiștii au efectuat verificări și au stabilit că, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie, ba mai mult, în urma testării cu aparatul Etilotest, a reieșit că acesta consumase alcool, respectiv avea 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru a i se preleva probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag continuă cercetările pentru conducere fără permis și refuz de prelevare mostre biologice.

Conducere sub influența alcoolului-  Cehu Silvaniei

Duminică dimineața, 31 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Cehu Silvaniei au oprit în trafic, pe strada 1 Mai, din Cehu Silvaniei, un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat sub influența alcoolului.

Șoferul de 32 de ani, din județul Maramureș,  a fost testat cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

Polițiștii continuă cercetările pentru conducere sub influența alcoolului.

Conducere fără permis- Pericei

La data de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

În fapt, duminică, 31 octombrie, puțin înainte de ora 10:00, polițiștii au opit în trafic, Drumul Național 1H, în localitatea Pericei, un autoturism condus de un bărbat, de 55 de ani, din localitatea Pusta, care a prezentat pentru control un permis emis de autoritățile ungare.

Din verificările efectuate de polițiștii a reieșit că, permisul de conducere prezentat este anulat, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu în cauză.

Conducere cu permisul suspendat- Treznea

Duminică seara, la ora 22:10, polițiștii Postului de Poliție Sânmihaiu Almașului, împreună cu un jandarm din cadrul I.J.J. Sălaj au prins în flagrant delict, un tânăr de 26 de ani, din județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, având dreptul de a conduce suspendat, începând cu 22 octombrie a.c..

Polițiștii continuă cerectările, în vederea administrării probatoriului în dosarul penal întocmit pentru conducere fără permis, faptă prevăzută și pdepsită de art. 335 alin.2 din Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *