Dosarul penal al jandarmului Virgil Meleg a ajuns pe masa procurorilor militari de la Cluj

Dosarul celor doi jandarmi de la IJJ Sălaj, care aflați în timpul liber au intrat peste doi tineri într-un apartament din Zalău, iar jandarmul Virgil Meleg i-a luat la pumni și palme, a ajuns inițial pe masa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău.

La data de 15 ianuarie procurorul zălăuan a semnat documentele de declinare a competenței, astfel că dosarul penal în care este cercetat Virgil Meleg a ajuns pe masa procurorilor militari de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.


Aflat în timpul liber, jandarmul Virgil Meleg și-a răzbunat colegul

După scandalul petrecut în 6 ianuarie, în care au fost protagoniști doi jandarmi de la Jandarmeria Sălaj, mass-media locală a scris pe larg despre acest subiect. Sălăjenii au început să comenteze subiectul pe rețelele de socializare și s-a creat o confuzie, cum că evenimentul s-ar fi petrecut în timp ce jandarmii ar fi în timpul serviciului. TOTAL FALS.

Povestea acestui scandal este cu totul alta, parcă scoasă din filmele cu mafioți. Totul s-ar fi petrecut pe motivul că jandarmul din Șimleu vroia să-și regleze conturile cu niște băieți din Zalău. Ne având putere și capacitate să-și rezolve singur problemele, jandarmul din Șimleu a apelat la colegul său, Virgil Meleg care este antrenor de box și administrează un club sportiv privat.

Așa că pe 6 ianuarie seara, cei doi jandarmi aflați în timpul liber s-au dus la apartamentul zălăuanului unde au avut loc mai multe discuții contradictorii și s-a iscat scandalul. Proprietarul i-a invitat pe jandarmi să părăsească locuința, dar jandarmii s-au opus. Atunci, Virgil Meleg i-a luat la bătaie pe cei doi zălăuani. Pe unul la lovit în zona corpului, iar pe celălalt l-a lovit direct cu pumnul în nas. Apartamentul s-a umplut de sânge. În urma loviturilor unul dintre victime a suferit contuzii la față, fiind solicitată ambulanța cu care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. A fost apelat 112 și a venit Poliția care a constatat că cei doi jandarmi au comis mai două infracțiuni – violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, și a fost întocmit dosar penal.

Întrucât agresorii sunt jandarmi dosarul a fost preluat de Parchetul Militar Cluj pentru competentă soluționare. Însă având în vedere circumstanțele agravante și faptele comise de cei doi jandarmi, aceștia riscă să fie condamnați și își vor pierde locul de muncă din Jandarmeria Sălaj.

Într-o democrație sănătoare, astfel de indivizi periculoși angajați în instituții publice, ar trebui eliminați și puși la dispoziție până la finalizarea cercetărilor. Cu siguranță cei doi jandarmi beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar moral ar fi necesar ca IJJ Sălaj să le diminueze atribuțiile și să-i treaca la activități neoperative.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj ne-a transmis că nu poate face nimic cu privire la cei doi jandarmi, care își vor păstra funcția și atribuțiile până la finalizarea cercetăriilor.

„Din punct de vedere procedural nu se pot lua măsuri decât la finalizarea cercetărilor. Cei doi jandarmi rămân pe funcție cu atribuțiile pe care le au fiecare”, a transmis reprezentanții IJJ Sălaj. 


Potrivit reprezentanților IPJ Sălaj totul s-a petrecut în 6 ianuarie după ora 20:00: „La data de 6 ianuarie la ora 20.24, Poliția a fost sesizată prin apelul de urgență 112, de către un bărbat, despre faptul că în locuința sa are loc un scandal. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat patru persoane, toate din Zalău, doi dintre aceștia fiind jandarmi. În urma discuțiilor purtate cu persoanele prezente a rezultat faptul că, la ora 20.20, în locuința apelantului au intrat alte trei persoane, iar una dintre acestea ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe proprietarul locuinței și încă o persoană. Apelantul a depus plângere la Poliția Municipiului Zalău, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *