”Drumurile din Sălaj nu trebuie să mai pună în pericol viața oamenilor” – Cosmin Ardelean, candidat Consiliul Județean Alianța Dreapta Unită USR PMP

”Drumurile din Sălaj nu trebuie să mai pună în pericol viața oamenilor” – Cosmin Ardelean, candidat Consiliul Județean Alianța Dreapta Unită USR PMP.

Am avea nevoie de multe semne cu pericol de accident pentru a semnaliza toate problemele de infrastructură din județ. Drumurile reprezintă un adevărat pericol pentru șoferi și pietoni, pentru toată lumea, dar conducerea CJ a rămas tot la nivel de ”vom face” și ”avem în plan”.

Ne confruntăm cu două mari probleme: pe de o parte nu s-au implementat și finalizat suficiente proiecte de reabilitare și modernizare, iar pe de altă parte, acolo unde s-a mai încercat câte ceva, lucrările sunt de proastă calitate sau incomplete.

Iată doar câteva exemple!

Pe DN 108R, între localitățile Treznea și Bozna s-a format o prăpastie. Este un drum pe care circulă zilnic sute de mașini și microbuze pline cu copii.

DJ 109E Cormeniș-Lozna, proaspăt reabilitat, în 2023, cu 132 milioane de lei, are deja o zonă care s-a surpat.

Pentru ”Drumul nimănui”, DJ 109, am reușit, din postura de consilier local, să fie aprobată reabilitarea lui doar pentru o porțiune. Finalizarea sa în totalitate…? Să mai aștepte!

La fel așteaptă și centura Zalăului, cu care s-a lăudat PSD la nivel național, iar liberalii promit periodic acest lucru la Sălaj.

La fel așteaptă și alte zeci de drumuri din județ devenite ”ale nimănui” în ultimii patru ani.

Din 9 iunie, în măsura în care voi primi încrederea sălăjenilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, toate aceste anomalii vor înceta. Lucrurile nu vor mai fi făcute fără cap și coadă!

Împreună cu colegii din Alianța Dreapta Unită USR PMP avem soluții în domeniul infrastructurii pentru a transforma Sălajul într-un județ modern.

Pe lângă lucrările de reabilitate și modernizare acolo unde este necesar, propunem preluarea de către CJ a drumurilor comunale care fac legătura între UAT-uri și diferite zone ale județului pentru scurtarea timpului de deplasare, astfel încât să avem o infrastructura interconectată, modernă și rapidă.

În urma întâlnirilor publice, am decis s înființăm ”Radarul Gropilor”. Autoritățile publice vor fi în permanent contact cu cetățenii prin intermediul unei platforme online unde fiecare sălăjean va putea face o sesizare, iar remedierea acesteia va fi realizată în 48 de ore pentru problemele minore. Cel mai important este că se vor face lucrări acolo unde au nevoie oamenii, pentru ca drumurile să nu mai pună în pericol viața nimănui.

Mai mult, o infrastructură modernă va atrage mai mulți investitori care vor crea mai multe locuri de muncă și mai bine plătite, iar antreprenorii și producătorii locali își vor extinde piețele de desfacere. Vor exista și beneficii pentru fiecare cetățean în parte de la mai puțini bani cheltuiți pe repararea mașinilor și până la siguranța fizică.

Îmi doresc să ni se alăture cât mai mulți sălăjeni și pe 9 iunie să spunem stop celor care ne fură viitorul peste tot în România de zeci de ani.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România – filiala Sălaj (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită USR-PMP”) și realizat de SC Monitorul de Salaj SRL. CMF: 21240009


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *