DSP Sălaj analizează dacă se impune carantinarea în comunele Șimișna și Șamșud

Este deja cunoscut faptul că atunci când rata de incidență privind numărul de cazuri COVID raportat la 1.000 de locuitori depășește 3, localitățile care raportează astfel de incidențe riscă să intre în carantină.

În acest moment, Direcția de Sănătate Publică Sălaj face o anchetă cu privire la Comuna Şimişna care are o incidență de 7,58 cazuri/1000 locuitori, dar este vizată și Comuna Şamşud unde incidența este de 6,50/1000 locuitori.

O altă comună care riscă să intre în carantină este Comuna Horoatu Crasnei unde incidența cazurilor COVID este de 4,11/1000 locuitori.

„Măsura carantinării unei localități este valabilă, iar regulile se cunosc. În acest moment DSP Sălaj face o analiză cu privire la localitățile Șimișna și Șamșud, iar în funcție de rezultatele obținut vom acționa în consecință”, a transmis prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș. 

Primăria Comunei Șamșud, condusă de tânărul primar Banto Zoltan, face toate eforturile și se implică pentru combaterea virusului SARS-COV-2.

„În acest moment în comună avem 8-9 cazuri de cetățeni bolnavi de COVID-19, iar la o populați de 1800 de cetățeni, rata incidenței este mare. Am avut discuții cu Prefectura și cei de la DSP și nu a fost în discuție carantinarea comunei Șamșud. Consider că nu e oportună carantinarea, deoarece 2-3 persoane vor ieșii din carantină în această săptămâna, fapt care va duce la scăderea incidenței”, ne-a declarat primarul Banto Zoltan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *