După ce un cetățean a acuzat Spitalul Județean de nepăsare, conducerea spitalului dă vina pe o pană de curtent

Un bărbat nervos că mama lui nu este băgată în seamnă de cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Zalău, a realizat un clip video pe care l-a postat pe Facebook, clip în care a adus mai multe acuze medicilor care se aflau la servici la data de 8 ianuarie.
În apărarea medicilor, conducerea Spitalului Județean a ieșit public cu un comunicat în care transmite că totul a decurs perfect, însă devină pentru cele reclamate în clipul video a fost o pană de curent.

„Având în vedere filmarea distribuită pe reţelele de socializare, cât şi în spaţiul media în data de 08 ianuarie 2021, reprezentanţii Spitalului Județean de Urgență Zalău, după analiza temeinică a situaţiei la care se face referire în materialul filmat de către aparţinătorii unei paciente, comunică următoarele:
Asigurarea tratamentului şi îngrijirii pacienților noștri, indiferent de situație, este o constantă a unității sanitare. Pacienta la care se face referire în materialul filmat de către aparţinători, s-a prezentat la Policlinica Salvosan Ciobanca, unde a fost investigată şi unde i-a fost pus diagnosticul de pleurezie masivă.
Consinderându-se necesare investigaţii suplimentare, pacienta a fost îndrumată la ora 12:51 spre Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență Zalău, unde a fost preluată la ora 13:05, în 08 ianuarie 2021.
Pacientei i s-au recoltatat probe pentru analize imediat, a fost văzută la ecograf, unde s-a observat că pacienta are probleme şi la ficat. Astfel, se ia hotărârea de a pregăti pacienta pentru tomografia computerizată de torace, abdomen şi pelvis cu substanţă de contrast. Efectuarea examinării CT a fost întârziată din cauza problemelor cu alimentarea electrică din nord- vestul ţării, situaţie care a afectat din păcate şi funcţionarea SJU Zalău. Acest lucru a fost semnalat şi aparţinătorilor pacientei.
În jurul orei 18 pacientei i s-a pus dignostic, ca urmare a investigaţiilor de la CT, fiind pregătit transferul acesteia la Secţia de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău. La ora 18:45 a fost solicitată ambulanţa pentru transfer, dar pacienta a fost luată de către aparţinători între timp.
Pe toată perioada aşteptării, asistentul social a comunicat în permanenţă cu aparţinătorii pacientei, fiind consemnate toate intervenţiile (4 la număr), inclusiv momentul în care s-a prezentat problema penei de curent, care a încetinit considerabil efectuarea CT-ului.
Atitudinea aparţinătorilor pacientei, din cadrul fimării postate, a fost una nepotrivită, aducând jigniri şi injurii personalului medical, cu toate că reprezentanţii SJU au comunicat respectuos.
Vă asigurăm că, efortul întregii echipe din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență Zalău, este de a asigura prompt şi profesionist investigaţii, îngrijiri şi tratament tuturor pacienţilor.

One thought on “După ce un cetățean a acuzat Spitalul Județean de nepăsare, conducerea spitalului dă vina pe o pană de curtent

  1. MINCIUNI SFRUNTATE!Sa stai6-8 ore la urgenta este ceva ,,normal,,in Zalau.Asa era si inainte de pandemie asa este si acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *