Economistul Alexandru Tamba despre democrație și libertate

Democrație înseamnă și libertate? Poate exista democrație fără libertate? Libertate fără să te gîndești la eventuale consecințe! Statul poate interveni în secorul economic, social etc. tocmai pentru a asigura libertatea individuală?
De fapt, numai în acest caz ar trebui să intervină, libertatea individuală însemnând chiar asigurarea condițiilor necesare manifestării ei. Nu orice intervenție a statului înseamnă o limitare a libertății individuale, așa cum nu orice neintervenție a statului înseamnă că individul este liber.
Statul trebuie să asigure libertatea individuală: libertatea de manifestare, libertatea de exprimare, libertatea de gândire etc. Cât de importantă este libertatea individuală? Cât de important este pentru om respectul acordat de către stat, respectarea principiilor și acordarea unui tratament corect, indiferent de situație?
Este suficientă bunăstarea materială sau este nevoie de mai mult decât atât? Nevoile materiale sunt nevoi de bază, dar după asigurarea acestora trebuie trecut la nivelul următor. Unele țări au reușit, noi când o vom face?
Economist Alexandru Tamba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *