Elevii din clasa I și a II-a învață pe printuri Limba Română, Matematică sau Exploatarea Mediului

Manualele de Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi a II-a nu au ajuns încă la elevi, deși școala a început de mai bine de o săptămână, astfel că aceștia învață după niște foi printate.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru, anunță marți că abia se semnează contractele cu editurile, dar promite că manualele vor fi distribuite până la finalul lunii.

Nici manualul de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a şi cel de Matematică pentru clasa a VI-a nu au fost livrate la începutul anului școlar.

„Deci, practic, ieri a fost termenul de livrare a acestor manuale în depozitele Inspectoratelor şcolare, urmând ca în această săptămână şi aceste două manuale să ajungă în posesia elevilor. Mai sunt încă două titluri, respectiv Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi clasa a II-a, acolo unde s-au înregistrat contestaţii din partea unor edituri participante la licitaţie. S-au întârziat procedurile contractante. Pentru aceste două manuale ieri s-a încheiat perioada de lansare a comenzilor de către unităţile de învăţământ. Astăzi se vor centraliza comenzile şi se vor întocmi contractele cu editurile, urmând ca aceste manuale să ajungă în posesia elevilor până la finalul lunii septembrie”, a precizat secretarul de stat, pentru Agerpres.

El a precizat că Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu o recomandare pentru a se pune la dispoziţia elevilor printuri după cele două manuale.

Pentru manualele de liceu, a completat secretarul de stat, s-a mers pe proceduri de retipărire.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *