Europarlamentar Cristian Terheș, după cazul de la Spitalul Foișor cere demisia întregului Guvern Cîțu

Liderul PNȚCD, eurodeputatul Cristian Terheș, unul dintre cei mai vocali politicieni din România, continuă seria criticilor aduse ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și critici la adresa coaliției de guvernare, după episodul de la Spitalul Foișor de unde au fost externați sute de pacienți și scoți efectiv în stradă. Imaginile filmate și difuzate zile întregi la TV au scandalizat o Românie întreagă, iar acest lucru a dus ca mai mulți lideri politici să ceară demisia ministrului Voiculescu de la PLUS.
Liderul PNȚCD, europarlamentarul Cristian Terheș consideră că singura soluție la tot ce se întâmplă astăzi în România este ca întreg guvernul Cîțu să demisioneze și astfel să se pună stop deciziilor aberante luate în lanț în contextul pandemiei COVID.
„Pentru guvernul PNL-USR oamenii nu conteaza.
Evacuarea spitalului Foisor a produs „un disconfort semnificativ pacientilor”, dar este „un cost acceptabil”, a spus Dan Barna (USR).
„Raspunderea politica pentru mentinerea lui Voiculescu apartine in exclusivitate USR PLUS„, ar fi spus Ludovic Orban la intalnirea Biroului Executiv al PNL, pe data de 12 aprilie 2021.
Asadar, USR spune ca e acceptabil „costul” platit pentru ce s-a intamplat la Foisor. Costul insa e platit de pacienti si de familiile lor, nu de fascistii de la USRPLUS. Celor carora li s-a pus viata in pericol au fost pacientii respectivi, nu vreun politruc de la guvernare. E usor sa accepti „costuri” cand sunt platite de altii.
Dandu-si seama ca e groasa, PNL arunca vina pe USR PLUS, Orban spunand ca „raspunderea politica” pentru mentinerea lui Voiculescu ca ministru al sanatatii apartine acestora.
Cand vine vorba despre raspundere politica, intr-un guvern nu exista vina individuala, aceasta fiind colectiva.
Guvernul este un organism colectiv, unde politic toti raspund pentru unul si unul pentru toti. Daca unui ministru nu-i convine politica guvernului, incearca sa o schimbe, iar daca nu reuseste isi da demisia. S-a mai intamplat asta in trecut.
La fel, daca un prim-ministru are un ministru care face altfel decat cere el, ori il remaniaza sau ii cere demisia, ori isi da el demisia din pozitia de premier.
Actualul guvern este sustinut de o coalitie parlamentara formata din PNLUSRPLUSUDMR, iar orice nenorocire se intampla la sanatate e responsabilitatea intregii coalitii, nu doar a lui Voiculescu. Numai niste iresponsabiliti ar fi putut pune, in plina pandemie, o asemenea persoana ca ministru al sanatatii, in contextul in care acesta e nesigur pana si daca sa poarte masca ori nu la o declaratie publica, si-a delegat toate atributiile altora si nu e capabil sa ia nici o decizie. Un asemenea personaj nici macar pacurar la gaste nu poate fi pus.
Dupa cum vedeti din reactii, insa, pe aceasta coalitie tradatoare nu o intereseaza bunastarea si sanatatea romanilor, ci cum sa arunce responsabilitatea de la unul pe altul, ca la final „costul” deciziilor lor aberante sa fie platit tot de catre oameni. Solutia e simpla: #demisia!”, transmite europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *