Europarlamentarul Cristian Terheș PNȚCD: Iohannis minte. În Europa nu există vaccinul antiCOVID-19″

Iohannis minte in legatura cu vaccinul anti-COVID: in UE nu exista pana in acest moment un asemenea vaccin care sa fie „sigur si eficient”

Afirmatiile lui Iohannis din ultimele conferinte sau declaratii de presa, in care anunta ca deja are pusa la punct o strategie de vaccinare in masa a populatiei Romaniei, insinuand ca ar fi deja un vaccin anti-COVID la nivelul UE, fac parte dintr-o campanie de manipulare a populatiei doar cu scopul de a obtine voturi pentru PNL, in detrimentul sanatatii oamenilor.

Aceste afirmatii iresponsabile sunt apoi rostogolite de propagandistii sclavi din presa, care, fara sa chestioneze cele spuse de Iohannis, dezinformeaza populatia ca ar exista deja un vaccin anti-COVID cumparat de UE pe care salvatorul Iohannis il va duce in Romania.

Afirmatiile iresponsabile ale lui Iohannis vor contribui la scaderea continua a increderii romanilor in UE, deoarece, pe baza spuselor lui Iohannis, oamenii isi vor face niste asteptari care nu sunt realiste.

Realitatea faptica la nivelul UE este urmatoarea:

Intr-adevar Comisia Europeana a semnat mai multe contracte cu diverse firme medicale pentru a pre-comanda vaccin anti-COVID, insa conditia este ca aceste vaccinuri sa fie „sigure si eficiente” (safe and effective). Or, pana in prezent nu s-a luat o decizie la nivelul UE care dintre aceste vaccinuri ar fi „sigure si eficiente” pentru a putea fi distribuite statelor membre UE si a incepe o vaccinare in masa.

Toate discutia despre vaccinuri in acest moment este la nivel de principiu, iar in privinta contractelor la nivel de testare si verificare.

=================================
27 august 2020 – primului contract pentru vaccin anti-Covid, semnat cu firma AstraZeneca
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_20_1524

Intregul comunicat vorbeste despre importanta ca acest vaccin anti-COVID sa fie “sigur si eficient”.

=================================
18 septembrie 2020 – al doilea contract pentru vaccin, semnat cu Sanofi-GSK
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_20_1680

“Cu contractul de astăzi încheiat cu Sanofi-GSK, Comisia Europeană își arată încă o dată angajamentul de a asigura accesul echitabil la vaccinuri sigure, eficiente și accesibile nu numai pentru cetățenii săi, ci și pentru cei mai săraci și mai vulnerabili oameni din lume”, a spus Ursula von der Leyen.

=================================
11 noiembrie 2020 – al treilea contract pentru vaccin aprobat de Comisia Europeana
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_20_2081

Sunt nu mai putin de 8 mentiuni in comunicat despre faptul ca vaccinul trebuie sa fie “sigur si eficient” (safe and effective).

=================================
16 noiembrie 2020 – Ursula von der Leyen despre semnarea unui contract cu firma CureVac
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/STATEMENT_20_2139

“Avem nevoie de un vaccin sigur si eficient pentru a pune capat acestei pandemii. […] Dacă vaccinul se va dovedi ca fiind sigur și eficient împotriva COVID-19, fiecare stat membru va primi vaccinul în același timp, proporțional și în aceleași condiții. […] Nu știm în acest stadiu, ce vaccinuri vor ajunge să fie sigure și eficiente. Agenția Europeană pentru Medicamente EMA le va autoriza numai după o evaluare solidă. Acesta este motivul pentru care trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe tehnologii foarte diferite. În paralel, lucrăm cu COVAX pentru a oferi acces la vaccinuri pentru țările cu venituri mici și medii. Astfel, dorim să ne asigurăm că toți au acces rapid la vaccinuri sigure și eficiente.”

=================================
24 noiembrie 2020 – Ursula von der Leyen despre semnarea unui contract cu firma Moderna

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/statement_20_2199

“În timp ce măsurile restrictive pot încetini răspândirea virusului în această situație foarte dificilă, știm cu toții că numai un vaccin sigur și eficient va oferi o soluție durabilă la această pandemie. […] Conform rezultatelor studiilor clinice, acest vaccin ar putea fi extrem de eficient împotriva COVID-19. Odată ce vaccinul va fi dovedit ca fiind într-adevăr sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, proporțional, în aceleași condiții. […] Vaccinurile vor fi autorizate și introduse pe piață numai dacă sunt sigure și dacă sunt eficiente. Transparența aici este crucială și de maximă importanță.”

=================================

In concluzie, orice vaccin anti-COVID se va pune pe piata in UE, se va pune dupa ce e omologat ca fiind „sigur si eficient”. Pana in acest moment nu exista un asemenea vaccin omologat in UE.

E normal ca oamenii sa se intrebe despre cat de sigur este acest vaccin anti-COVID despre care vorbeste Iohannis, data fiind durata scurta de timp pentru cercetare si testare. Orice om normal la cap si-ar pune intrebarea asta, pentru ca e sanatatea lui in joc.

Adevarul, insa, e ca ce va prezinta Iohannis si propaganda de partid si de stat e doar o manipulare si dezinformare ordinara. Realitatea faptica este ca pana in prezent nu exista un vaccin anti-COVID omologat la nivelul UE ca fiind „sigur si eficient”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *