Europarlamentarul Dacian Cioloș și ministrul Lucian Bode, s-au întâlnit cu șeful misiuni diplomatice al Ambasadei SUA

Cei doi sălăjeni care ocupă funcții importante la nivel central – Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, dar și la nivel european Dacian Cioloș – europarlamentar și președinte Grup RenewEurope din Parlamentul European, au avut pe 25 ianuarie, o întâlnire cu șeful misiuni diplomatice al Ambasadei SUA

La data de 25 ianuarie, șeful misiuni diplomatice al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a avut o întrevedere cu Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș, la biroul acestuia.

Cei doi au discutat despre importanța relației bilaterale româno-americane și angajamentul lor de a continua consolidarea legăturilor dintre țările noastre. Au vorbit și despre prioritățile României referitoare la reformele necesare în mai multe domenii și importanța strategică a securității la Marea Neagră, inclusiv stabilitatea energetică.

Tot în aceiași zi de 25 ianuarie, David Muniz, șeful misiunii dimplomatice al S.U.A., a avut o întrevedere la Ministerul Afacerilor Interne cu Ministrul Lucian Bode.

Cei doi au discutat despre colaborarea strânsă dintre cele două țări privind combaterea criminalității, inclusiv prevenirea traficului de persoane, precum și despre alte arii de interes comun, în baza Parteneriatului Strategic. Chargé d’Affaires Muniz a reiterat faptul că nivelul de cooperare dintre Statele Unite și România va continua să fie unul strâns în timpul Administrației Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *