Evaluarea națională de la clasa a VI-a nu se mai organizează anul acesta

Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu se mai organizează în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Educației. Vineri, 9 iunie, este a 12-a zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai.

„Art. 2 Prin derogare de la prevederile art. 74 alin.(4) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în anul școlar 2022-2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează.”

Inițial, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ. Pe 30 mai, Ministerul Educației anunța că probele vor avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, fiind publicat și un ordin în Monitorul Oficial.

Detalii citiți în articolul atașat: https://www.edupedu.ro/ultima-ora-evaluarea-nationala-de-la-clasa-a-vi-a-nu-se-mai-organizeaza-anul-acesta-proiect-de-ordonanta-de-urgenta

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *